x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 17 iunie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 17 iunie 2004

17 Iun 2004   •   00:00

Dolj - Faina contra voturi

In incercarea de a atrage cat mai multe voturi, candidatul PSD, de altfel si actual primar al comunei doljene Valea Stanciului, Alexandru Vlad, a impartit localnicilor 20 de tone de faina. Asta, bineinteles, in schimbul promisiunii oamenilor de a-l vota. Sacii de faina au fost initial descarcati la Primaria Valea Stanciului, iar de aici distribuiti localnicilor. Contracandidatul sau de la PUR, Virgil Vardol, se arata decis sa depuna plangere la Politie fata de modalitatea prin care Vlad intelege sa convinga oamenii sa-l voteze. Oferirea de foloase materiale sau bunuri de orice natura alegatorilor constituie infractiune, astfel ca primarul PSD Alexandru Vlad risca sa se aleaga cu dosar penal. (Cristian Vasilcoiu)

Ilfov - Badulescu, presedintele CJ

Presedintele Consiliului Judetean Ilfov este membru al PSD, desi aceasta formatiune este minoritara in legislativul judetului, rezultat in urma alegerilor de la 6 iunie. Noul presedinte al CJ Ilfov, senatorul Doru Laurian Badulescu (foto), a fost ales ieri in sedinta de constituire a Consiliului Judetean. Senatorul PSD - care a renuntat tot ieri la mandatul de parlamentar - a fost desemnat cu 16 voturi, din cele 31. Potrivit datelor BEC, in Consiliul Judetean Ilfov rezultat in urma votului din 6 iunie PSD are 12 mandate, PNL - 9, PD - 6, PRM - 2, PUR - 2.

MehedintI - Ultimatum de la prefect

Prefectul Dan Trancota a anuntat ieri ca in cazul in care consilierii judeteni alesi pe listele PNL si PD nu se vor prezenta, la 18 iunie, la constituirea Consiliului Judetean Mehedinti, se vor organiza alegeri electorale pentru completarea posturilor declarate vacante. Prefectul a fost nemultumit de atitudinea consilierilor judeteni alesi pe listele partidelor care compun Alianta D.A., la scrutinul de la 6 iunie, de a absenta in doua randuri de la constituirea Consiliului Judetean Mehedinti. (Carmen Vintila)

CJ Gorj - Postul de vice, foarte disputat

Senatorul PRM de Gorj Ilie Petrescu a declarat ieri ca ar urma sa devina vicepresedinte al Consiliului Judetean in baza unei intelegeri la nivel central intre Corneliu Vadim Tudor si presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca. PSD Gorj il sustine insa pe Ion Calinoiu pentru functia respectiva, acesta declarand, la randul sau, ca nu stie ca senatorul Petrescu sa fie sustinut pentru postul de vicepresedinte al CJ. Petrescu a spus ca atat el, cat si colegii sai din partid vor absenta de la sedinta de constituire programata vineri, asa cum vor face si ceilalti consilieri din opozitie. (Carmen Vintila)
×
Subiecte în articol: politic psd consiliului judetean