x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 18 august 2004

POLITIC/Stirile zilei - 18 august 2004

18 Aug 2004   •   00:00

Aliante - PSD discuta cu PUR si UDMR

Presedintele PSD, Adrian Nastase, a declarat ieri la Suceava ca PSD nu va face aliante pre sau postelectorale cu PRM, informeaza Mediafax. "Discutam in acest moment cu diferite partide politice. Ma refer la PUR si UDMR. Am avut diverse contacte, iar aceste contacte vor continua. Nu este vorba, deocamdata, de proiecte definitive, nu este vorba de lucruri foarte clar stabilite. Facem impreuna evaluari ca sa vedem care sunt cele mai bune solutii de colaborare inainte de alegeri si, eventual, dupa alegeri", a spus Nastase. (Gabriela Antoniu)

UDMR - Candidat propriu pentru Cotroceni

Presedintele UDMR, Marko Bela, va propune Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) din 25 august de la Targu-Mures ca Uniunea sa aiba propriul candidat la Presedintia Romaniei, informeaza Mediafax. Liderul UDMR a declarat ieri ca ar fi satisfacut de o eventuala candidatura a senatorului Gyorgy Frunda, pe care l-a considerat un politician de prim rang al Uniunii si care a facut fata cu brio acestei meniri deloc usoare de fi candidat maghiar la Presedintie. (Gabriela Antoniu)

Camera - Sesiune extraordinara

Camera Deputatilor se va intruni in sesiune extraordinara in ultimele doua zile ale lunii august, 30, respectiv 31, asa incat deputatii sa aiba timp sa voteze proiectul de lege privind alegerile parlamentare. Alaturi de acest act normativ, plenul va avea pe ordinea de zi si alte proiecte ramase restante. Astfel luni si marti, deputatii se vor afla in sesiune extraordinara, pentru ca miercuri, 1 septembrie, ei sa intre in sesiunea ordinara. (Camelia Ionescu)

Controversa - Oprisan, si certat, si laudat

Presedintele PSD, Adrian Nastase, a declarat ieri la Suceava, ca asteapta din partea presedintelui PSD Vrancea, Marian Oprisan, "mai multe fapte si mai putine declaratii", mesaj pe care i l-a transmis luni seara prin Gabriel Oprea, la Focsani. Oprisan i-a cerut recent premierului sa-i nominalizeze pe cei "ce se cred senatori de drept", motivand ca "povestea asta cu vorbitul la general nu face bine". La Focsani insa, Oprea l-a laudat pe Oprisan: "Un lider tanar, capabil, cu un capital de incredere semnificativ. A avut in Vrancea performante care nu i se pot nega". (Gabriela Antoniu)

UDMR - Reprosuri pentru pesedisti

UDMR reproseaza PSD neindeplinirea unor puncte din protocolul bilateral, acestea urmand a fi discutate la intalnirea conducerii celor doua partide din 24 august. Potrivit vicepresedintelui UDMR, Laszlo Borbely, printre reprosuri se numara neadoptarea legii cooperatiei, problemele cu drumurile si investitiile in judetele din Secuime, stadiul retrocedarii proprietatilor cultelor. Pe de alta parte, liderul UDMR Marko Bela a declarat ca Uniunea ar putea colabora dupa alegerile generale atat cu PSD, cat si cu Alianta PNL-PD in anumite conditii. (Dana Piciu)

Alegeri generale - Vot fara carti de alegator

Comisia electorala a decis ieri ca romanii nu vor vota la alegerile parlamentare din noiembrie cu cartea de alegator. Astfel, ca si la alegerile locale din iunie, ei vor vota doar pe baza cartii/buletinului de identitate sau a pasaportului. Comisia a mai decis ca listele partidelor vor trebui sa contina candidati de ambele sexe. Nu s-a specificat insa pe ce loc trebuie sa se afle femeile pe liste. (Camelia Ionescu
×
Subiecte în articol: politic psd udmr