x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 26 august 2004

POLITIC/Stirile zilei - 26 august 2004

26 Aug 2004   •   00:00

Dolj - Sediul PNL, calcat de hoti

Sediul PNL Dolj a fost calcat de hoti in noaptea de marti spre miercuri. Intrusii au furat doar bani - ceea ce ii determina pe anchetatori sa creada ca incidentul nu are nici o legatura cu vreo rafuiala politica. Banii, 2,5 milioane de lei, reprezentau cotizatiile stranse marti seara de la membrii de partid. Presedintele PNL Dolj, Horatiu Buzatu, sustine ca nu este exclus ca hotii sa fie fosti membri ai organizatiei pe care o conduce. Asta mai ales ca numerosi membri au parasit, in iarna, organizatia, o data cu "detronarea" fostului presedinte, deputatul Cornel Boiangiu. Politistii doljeni au demarat, ieri-dimineata, o ancheta, in incercarea de a identifica si prinde hotii. (Cristian Vasilcoiu)

Acuzatii - PSD detine documente PNL

Purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean, a prezentat ieri un document cu antetul PNL in care vicepresedintele PNL Paul Pacuraru cerea filialelor sa monitorizeze selectia candidatilor PSD pentru Parlament, "pentru a demonta abordarea lor privind selectia democratica". De asemenea, conform documentului, Pacuraru mai cerea presedintilor filialelor ca, pana la 30 august, sa transmita o lista cu toti candidatii nominalizati de PSD in judetul respectiv, precum si orice fel de informatie relevanta - acuzatii de coruptie aparute in presa, scandaluri publice - despre acesti candidati. Corlatean a criticat demersul, aratand ca PNL "nu a propus pana acum nici un proiect si nici o solutie la problemele Romaniei, dar, in schimb, are timp si resurse pentru a incerca sa discrediteze Partidul Social Democrat".

Covasna - Disputa pe stema judetului

Consilierii romani din cadrul Consiliului Local Sfantu Gheorghe sunt nemultumiti de decizia conducerii Consiliului Judetean Covasna de a organiza referendumul pentru votarea unuia dintre cele doua modele de stema a judetului, acuzand conducerea CJ ca ignora populatia romaneasca. Ei califica drept "o jignire adusa populatiei romanesti din judet" care nu se regaseste in simbolurile heraldice. Liderul PSD din Covasna, Adrian Vlad Casunean, aprecia recent ca nu poate accepta nici unul dintre proiecte fiindca acestea sunt copii fidele ale stemei care a fost aprobata de Imperiul Austro-Ungar. In prezent, se numara voturile pentru a vedea care proiect a iesit in castig.

Refuz - Frunda nu vrea la Presedintie

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a anuntat, ieri, ca nu va mai candida la Presedintia Romaniei. "Nu pot accepta sa candidez inca o data din motive rationale. Daca un presedinte nu are voie la mai mult de doua mandate, nici un personaj nu ar trebui sa candideze de mai mult de doua ori", a spus Frunda, precizand ca numele sau a fost propus de mai multi colegi de partid, dar el a refuzat categoric. Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca numele persoanei care va candida la Presedintie din partea Uniunii va fi stabilit la sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali, din 4 septembrie. (Camelia Ionescu)

Senat - PD va avea din nou grup

Biroul Permanent al Senatului a decis, in sedinta de ieri, sa se reinfiinteze grupul parlamentar al PD, desfiintat la sfarsitul sesiunii parlamentare trecute, din cauza numarului insuficient de membri, a declarat, intr-o conferinta de presa, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. El a precizat ca grupul PD se va reinfiinta dupa validarea mandatului democratului Dan Dumitru, care il va inlocui pe Constantin Balalau, devenit primar in urma alegerilor locale. (Camelia Ionescu)

Prealegeri - Disputa pe un spot PSD

Vicepresedintele PNL, Mona Musca, a acuzat ieri PSD si pe Adrian Nastase ca au incalcat deciziile CNA cu privire la publicitatea politica in afara perioadei de campanie electorala, din cauza unui clip electoral despre alegerile interne din PSD. Drept urmare, CNA a cerut posturilor de radio si de televiziune sa inceteze difuzarea acestui spot. In replica, directorul de campanie al PSD, Dan Nica, a spus ca partidul a avut aprobarea CNA pentru difuzarea spotului, dar va respecta decizia Consiliului, urmand sa modifice clipul, pentru a-l putea redifuza. (Silviu Sergiu)

Lege - Patru cadouri depuse la Senat

Doua albume si doua medalii au fost depuse la Senat in virtutea Legii privind cadourile primite de demnitari, care a intrat in vigoare la 19 iulie, a anuntat, ieri, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. Biroul Permanent al Senatului a aprobat, ieri, constituirea Comisiei de evaluare a bunurilor primite cadou de parlamentari in actiuni de protocol. Potrivit legii, toate cadourile care depasesc 200 de euro vor fi expertizate tehnic si evaluate, iar cel care le-a primit va decide daca le lasa la Senat sau plateste diferenta pentru a le dobandi. (Camelia Ionescu)
×
Subiecte în articol: politic psd pnl