x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 26 iulie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 26 iulie 2004

26 Iul 2004   •   00:00

Ambasador - Mesaj anticoruptie

"Nu permiteti coruptiei sa incetineasca aderarea Romaniei la UE!", a avertizat ambasadorul Belgiei la Bucuresti, Xavier van Migem. Aflat in vizita in judetul Bistrita, oficialul european a apreciat drept "excelente" sansele Romaniei de a se integra in UE in 2007, dar a mentionat ca ele sunt inseparabile de o serie de "progrese rapide" in directia combaterii coruptiei. Van Migem a declarat ca mai e nevoie de eficientizarea administratiei, de adoptarea si punerea in aplicare a sistemului juridic european, precum si de crearea unui mediu de afaceri mai flexibil. (Anca Aldea)

Canalul Bistroe - Explicatii pentru Nastase

La aproape doua luni dupa ce premierul Nastase i-a scris si si-a exprimat ingrijorarea privind consecintele ecologice negative ale construirii canalului Bistroe, seful guvernului de la Kiev, Victor Ianukovici, i-a raspuns omologului sau roman ca lucrarile nu pot fi considerate daunatoare. Potrivit Rompres, Ianukovici l-a informat pe Nastase ca Ucraina are, in privinta proiectului, si sprijinul general al UNESCO. Pe cativa kilometri, noul canal taie o zona aflata sub protectia UNESCO. (Lavinia Tudoran)

Basescu - "Esec pe liste, esec in alegeri"

Liderul PD, Traian Basescu, a avertizat, sambata, ca pe listele pentru parlamentare nu trebuie puse persoane suspectate de coruptie, ci politicieni noi despre care nimeni nu poate spune ca sunt corupti. "Un esec in prezentarea listelor Aliantei prefigureaza un esec in alegeri. Vorbim de oameni politici noi. Performantele clasei politice vechi sunt cele pe care le vedem in fiecare zi.", a conchis Basescu. (Camelia Ionescu)

Sprijin - Lege pentru romanii din afara

Secretarul de stat Titus Corlatean a prezentat sambata, la Universitatea de Vara Izvoru Muresului, proiectul legii privind sprijinul acordat romanilor din afara granitelor, ce va fi supus spre adoptare Executivului in perioada urmatoare. Legea cuprinde drepturi culturale si educationale, care vizeaza pastrarea si afirmarea identitatii etnice, lingvistice si religioase a romanilor de peste hotare, neincluzand drepturi sociale sau economice, care "ar constitui o ingerinta in afacerile interne ale statelor in care locuiesc etnici romani", a zis Corlatean. (Camelia Ionescu)
×
Subiecte în articol: politic