x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 27 august 2004

POLITIC/Stirile zilei - 27 august 2004

27 Aug 2004   •   00:00

PSD Gorj - Coincidenta de nume pe liste

Costel Bobic, care apare pe listele cu candidaturi la alegerile interne din PSD Gorj, nu este aceeasi persoana cu controversatul om de afaceri cu acelasi nume, sotul solistei Cristiana Raduta. Este vorba doar de o coincidenta de nume, fiind vorba, de fapt, de directorul Romsilva Gorj, care doreste sa intre si el in cursa pentru un mandat de deputat la alegerile parlamentare din noiembrie. (Silviu Sergiu)

Preelectoral - BND va face alianta cu PRM

Blocul National Democrat, partidul infiintat de BNS, va realiza o alianta pre-electorala cu PRM in vederea participarii pe liste comune la alegerile generale din aceasta toamna, informeaza Rompres. "Am participat deja la o discutie de principiu cu presedintele Corneliu Vadim Tudor, iar conducerea PRM ne-a oferit zece locuri pentru Camera Deputatilor si cinci la Senat, insa discutiile vor continua pe aceasta tema", a declarat se-cretarul general al BNS, Matei Bratianu.

Mures - UDMR are mai putine mandate

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri ca, in urma reducerii numarului populatiei judetului, numarul de mandate de deputat aferente Muresului s-a redus de la noua la opt. Din acest motiv, vor fi necesare eforturi sustinute in campania electorala pentru ca Uniunea sa-si pastreze numarul de mandate detinute in judet. Cat priveste mandatele de senator, Marko Bela a apreciat ca UDMR va obtine, ca si pana acum, tot jumatate din cele patru mandate aferente judetului Mures.

Candidatura - Iliescu asteapta legea electorala

Candidatura lui Ion Iliescu la Senat pe listele PSD va fi decisa in functie de forma in care va fi adoptata legea electorala. Continutul legii electorale "va da un raspuns intrebarii daca va candida pe liste", a declarat ieri purtatorul de cuvant al presedintelui, Corina Cretu. In principiu, Constitutia nu ar trebui sa contina ingradiri la exercitarea dreptului de a alege sau de a fi ales, a afirmat purtatorul de cuvant. Iliescu crede ca nu exista motive ca o eventuala candidatura sa creeze noi dispute politice. El isi va continua cariera politica, dar nu a decis sub ce forma, a precizat Corina Cretu. (Monica Iordache)
×
Subiecte în articol: politic