x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 28 iulie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 28 iulie 2004

28 Iul 2004   •   00:00

Mures - Lavinia Sandru mai are o oferta

Alianta D.A. Mures a facut propunerile de candidati pentru Parlament si a stabilit ordinea pe liste a candidatilor, informeaza Rompres. Candidatul PD Mures, Lavinia Sandru, ocupa potrivit unor surse al doilea loc eligibil la Camera, dupa Eugen Nicolaescu (PNL), la Senat primul loc fiind ocupat de un liberal. Ea a precizat ca mai are o oferta din partea judetului Olt, pentru un loc eligibil pe listele electorale. Listele vor fi definitive abia dupa intrunirea Consiliului National de Conducere al Aliantei D.A., din 7 august, care va stabili ordinea candidatilor pentru fiecare judet.

Prealegeri PSD - 30% tineri, 25% femei, pe liste

Senatorul PSD Ion Solcanu a explicat ieri ca in cadrul alegerilor preliminare din partid pentru Parlament fiecare organizatie judeteana trebuie sa selecteze un numar de candidati cel putin doua ori mai mare decat numarul de mandate ce revin judetului, conform legii. Lista de candidati a oricarei organizatii judetene a PSD pentru alegerile interne trebuie sa includa totodata 30% tineri sub 35 de ani si 25% femei.

Calcule - D.A. mizeaza pe 220 mandate

Liderii Aliantei D.A. (PNL-PD) spera sa obtina in alegerile din toamna cel putin 220 de mandate de parlamentari, iar dupa redistribuirea mandatelor sa poata avea majoritatea necesara formarii Guvernului. "In aceasta cifra am inclus locurile eligibile si cele semieligibile", a declarat ieri secretarul general al PNL, Mihai Voicu. El a mai spus ca in urma stabilirii locurilor ce revin PNL si PD in fiecare judet si in Capitala, liberalii deschid listele la ambele Camere doar la Neamt si Giurgiu, iar pedistii, la Bihor si Covasna. In rest, listele sunt deschise alternativ.

Gorj - Noul lider PNL, aviator politic

Conducerea interimara a PNL Gorj l-a ales in fruntea acestei filiale pe Dan Ilie Morega. El a fost membru PSD, lider al organizatiei locale a PNL-Cimpeanu si fost membru al PRM. "Acest comitet interimar l-a numit pe Ilie Morega, dupa ce am facut o evaluare a organizatiei si a potentialului liberalilor gorjeni", a explicat ieri liberalul Valentin Ionescu, citat de Mediafax. El a spus ca in alegerea lui Morega s-a tinut cont si de mediul politic si economic al zonei, precum si de faptul ca fostul PRM-ist are logistica si oamenii necesari pentru a aduce voturi filialei gorjene a PNL.
×
Subiecte în articol: politic