x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei 4 mai 2004

POLITIC - Stirile zilei 4 mai 2004

04 Mai 2004   •   00:00

Nastase are autorizatie de vanatoare

Seful PSD, Adrian Nastase, are autorizatie pentru vanatoarea ursului brun pe care a primit-o anul acesta, a confirmat ieri ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, fiind cel care semneaza astfel de documente. Aflat ieri la grupul senatorial al PSD, Sarbu a declarat ca „poate nu avem 6.000 de ursi, ci 4.000", dar acestia nu se afla in pericol, ci sunt supravegheati cu atentie de cei angajati la directiile silvice. „In fiecare seara si in fiecare dimineata sunt urmariti cand vin la mancare. Fiecare urs are un nume", a mai spus ieri Sarbu, care i-a acuzat pe cei care au criticat vanatoarea si vanatorii ca „vorbesc in necunostinta de cauza". (Camelia Ionescu) PNL-PD

Stolojan ameninta filialele

Traian Basescu si Theodor Stolojan, copresedintii Aliantei D.A., au amenintat ieri conducerile filialelor locale ale Aliantei ca vor fi dizolvate in cazul in care vor colabora cu PSD la formarea majoritatii in consiliile locale si judetene, dupa alegerile locale. Stolojan a spus ca, deocamdata, nu exista situatii in care organizatiile ar putea fi suspectate de colaborare cu PSD dupa scrutinul local programat la 6 iunie. (Aniela Nine)

Asfaltare pentru vizita premierului

Astazi, la patinoarul din Galati, premierul Adrian Nastase va lansa candidatii PSD la primarie din orasele si municipiile din Moldova si Dobrogea. Pentru acest eveniment s-au dislocat forte impresionante, pe traseul pe care il va parcurge premierul demarand lucrarile de asfaltare si varuire a bordurilor. Referindu-se la aceasta campanie sustinuta de asfaltare, prefectul judetului Galati, Traian Mandru, a precizat ca ele erau de mult inscrise in programul Primariei, dar nimeni nu a detaliat de ce ele au inceput chiar in preajma sosirii premierului. (Erik Hoosz)

Decorare-surpriza

Presedintele Iliescu l-a decorat ieri pe cancelarul federal Wolfgang Schussel cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Mare Cruce, pentru "contributia la dezvoltarea relatiilor de colaborare pe multiple planuriì" intre Romania si Austria. Schussel a fost surprins de primirea acestei decoratii, marturisind ca acest moment nu fusese trecut "n program si a reamintit ca reunificarea Europei nu va fi completa pana nu se vor integra "n UE si Rom‚nia si Bulgaria. (Monica Iordache)

Prevederi din Regulament, neconstitutionale

Curtea Constitutionala a decis ieri, la dezbaterea sesizarii PNL, ca prevederile din Regulamentul Senatului "care nu permit asocierea senatorilor in grupuri parlamentare pe alte criterii de interes general decat acela al apartenentei la un partid politic si care interzic trecerea senatorilor de la un grup parlamentar la altul" sunt neconstitutionale. Curtea Constitut ionala a mai decis ca hotararea plenului Senatului prin care s-a refuzat recunoas terea reinfiintarii statutare a Grupului parlamentar al PD reprezinta un act intern de interpretare si aplicare a regulamentului. (Carmen Vintila)

Listele PSD trebuie refacute

Liderul PSD Covasna, deputatul Adrian Casunean Vlad, a declarat ca a trebuit sa refaca listele electorale pentru alegerile locale, deoarece nu a respectat decizia Delegatiei Permanente a partidului care prevede introducerea pe locuri eligibile a femeilor si tinerilor, informeaza Rompres. El a recunoscut ca organizatia intampina greutati in nominalizarea candidaturilor unor femei, deoarece numarul celor care fac politica este foarte mic in judetul Covasna. Casunean apreciaza ca nu va gasi un numar suficient de femei pentru a completa listele electorale, asa cum cere conducerea partidului.

UE Legitimatiile de maghiar, valabile

Prin extinderea UE de la 1 mai, granita Romaniei cu Ungaria a devenit si granita cu UE. Vicepresedintele executiv Laszlo Borbely a declarat BBC ca aceasta decizie nu va afecta posesorii legitimatiilor de maghiar. "Nu are de ce sa afecteze, pentru ca aceste certificate, de fapt, acorda unele drepturi minoritatii maghiare din afara granitelor Ungariei, care nu sunt in neconcordanta cu criteriile de aderare, nici nu au fost asemenea cerinte din partea UE", a spus Borbely.

Minoritarii stau la rand

Biroul Electoral Central (BEC) a hotarat ieri ca organizatiile minoritatilor nationale, altele decat cea maghiara, vor participa la tragerea la sorti pentru stabilirea ordinii de inscriere pe buletinele de vot in etapa a doua, a declarat pentru Mediafax reprezentantul PNL in BEC, Dan Motreanu. Potrivit afirmat iilor sale, membrii BEC au stabilit ca toate cele 18 organizat ii apartinand minoritatilor nationale din Camera Deputat ilor nu pot fi asimilate partidelor politice parlamentare, deoarece nu au intrunit in alegeri numarul de voturi necesar pentru a intra in Parlament.
×
Subiecte în articol: politic psd