x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

09 Mar 2005   •   00:00

10 martie 2005

Legile proprietatii - Guvernul isi asuma raspunderea

Guvernul isi va asuma raspunderea, in aproximativ doua luni, pe un pachet de legi referitoare la proprietatea funciara si imobiliara, a declarat premierul Tariceanu. "Legile care exista acum, in acest domeniu, au creat anumite probleme si se treneaza procesul retrocedarii proprietatilor. De aceea, actualul cadru legislativ trebuie completat", a spus premierul. El a subliniat ca noile reglementari vor avea in vedere masuri de despagubire in actiuni, pentru cei carora nu li se va putea inapoia proprietatea.

Basescu - Fara inaintari la gradul de general

Presedintele Traian Basescu nu va mai face inaintari la gradul de general ale ofiterilor, pana cand nu se va realiza reforma Armatei, avand in vedere numarul mare de generali existenti in prezent, in Romania, informeaza Mediafax. Romania are 126 de generali la 28.000 de militari cu contract si 18.000 de militari in termen, in timp ce in Irak patru generali au condus 200.000 de militari in operatiuni. De asemenea, SRI si SIE vor fi demilitarizate, in paralel cu realizarea comunitatii de informatii.

SRR si TVR - OK pe Comisia de ancheta

Camera Deputatilor si Senatul au aprobat ieri, in sedinta comuna, constituirea Comisiei parlamentare de ancheta pentru evaluarea activitatii SRR si TVR. Comisia este formata din 15 membri si va fi condusa de presedintele Comisiei de cultura a Camerei, Raluca Turcan (foto) (PNL). Si Comisia SRI a primit ieri votul final al plenului reunit, aceasta fiind condusa de liberalul Radu Stroe. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic