x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

08 Mar 2005   •   00:00

9 martie 2005

Furt - Nastase a ramas fara proiectoare

Presedintele Camerei Deputatilor Adrian Nastase a declarat ieri ca Politia va trebui sa faca un efort pentru a-l gasi pe cel care a furat, in urma cu cateva zile, proiectoarele masinii sale de serviciu. El a cerut celor de la garaj sa ia masuri ca astfel de lucruri sa nu se mai intample. Nastase a exclus posibilitatea ca SPP, asa cum s-a vehiculat, sa fie implicat in acest furt, mentionand ca are foarte mare incredere in oamenii care-l pazesc si ca ii cunoaste de foarte multi ani. Masina era nepazita, iar Adrian Nastase a spus ca soferul nu sta tot timpul in masina.

Iliescu - Berceanu, "impertinent"

Senatorul PSD Ion Iliescu a calificat drept "lipsa de pertinenta" cererea lui Radu Berceanu de a plati chirie pentru faptul ca si-a serbat ziua de nastere la Sala de Marmura a Senatului, el sustinand ca aceasta sala apartine grupului PSD. Referitor la sugestia de a declara cadourile primite, Iliescu a apreciat ca este "o tampenie", intrucat un cadou primit de un demnitar din partea familiei sau a prietenilor nu se declara. "Prevederea legala se refera la cadouri oficiale din partea unor institutii, a unor oameni de afaceri", a continuat Iliescu, catalogand drept "exagerate" cererile lui Berceanu. (Monica Iordache)

PNL - Tibuleac revine asupra demisiei

Senatorul PNL de Botosani Mihai Tibuleac a declarat ca revine asupra demisiei din partid, in urma unei discutii pe care a avut-o cu presedintele formatiunii liberale, Calin Popescu Tariceanu. Tibuleac a spus ca a obtinut de la Tariceanu promisiunea ca, pentru judetul Botosani, va fi aleasa cea mai buna varianta de prefect dintre propunerile existente si ca se va gasi o solutie pentru desemnarea unei conduceri eficiente a filialei liberale din judet. Tibuleac demisionase din PNL saptamana trecuta, pe motiv ca organizatia judeteana si conducerea partidului nu au agreat propunerea lui pentru postul de prefect la Botosani. (Monica Iordache)

Averi - Unitate speciala pentru verificari

Guvernul analizeaza un proiect de revizuire a cadrului in care functioneaza institutiile abilitate in combaterea coruptiei. Prin acest proiect se va propune si infiintarea unei unitati speciale pentru verificarea declaratiilor de avere si de interese, a afirmat premierul Calin Popescu Tariceanu. Anuntul cu privire la acest proiect a fost facut luni seara de premier, intr-o emisiune televizata, fara a prezenta detalii suplimentare.

Decizie - Comisia SIE, la renegocieri

Comisia parlamentara pentru exercitarea controlului asupra activitatii SIE nu este constituita legal, au decis ieri conducerile Camerei Deputatilor si Senatului. Potrivit propunerilor prezentate de grupurile parlamentare, comisia care a fost supusa aprobarii Parlamentului este alcatuita din patru deputati si un senator, iar Legea privind organizarea si functionarea SIE prevede ca aceasta comisie sa fie constituita din trei deputati si doi senatori. Astfel, li s-a cerut liderilor grupurilor parlamentare sa reia discutiile privind componenta acestei comisii. (Carmen Vintila)

Basescu - Consultari in patru, la nevoie

Presedintele Traian Basescu a declarat ca, atunci cand va considera necesar, nu va ezita sa aiba o intalnire in patru, la care sa participe premierul Calin Popescu Tariceanu si presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Nicolae Vacaroiu, respectiv Adrian Nastase. Traian Basescu a precizat, luni seara, la TVR, ca nu a avut o astfel de intalnire pana acum. El a adaugat ca relatiile institutionale nu au legatura cu faptul ca lui ii place sau nu ca Alianta PNL-PD nu detine presedintia Senatului si a Camerei Deputatilor.
×
Subiecte în articol: politic