x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

07 Mar 2005   •   00:00

8 martie 2005

Suceava - Protocol semnat fara UDMR

Protocolul de functionare al Consiliului Judetean Suceava intre partidele din coalitia guvernamentala a fost semnat doar de catre reprezentantii PNL, PD si PUR. Potrivit prefectului Orest Onofrei, absenta UDMR Suceava la semnarea protocolului a fost cauzata de faptul ca liderul organizatiei judetene nu a putut fi gasit. Liderul UDMR Suceava, Adriana Clara Hapenciuc, s-a aratat surprinsa de afirmatiile colegilor din coalitie, apreciind ca acestia nu i-au dorit prezenta. "In schema lor mentala nu intra UDMR la Suceava", a declarat Hapenciuc.

Reclamatie - Premierul nu semneaza cu tot numele

Premierul refuza sa contrasemneze cu numele sau intreg, respectiv Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu, aceasta fiind o incalcare a legii in procesul de elaborare si adoptare a actelor normative emise de Executiv, a declarat ieri senatorul PSD Ion Moraru. "Ministerele implicate au evidentiat faptul ca fie nu se cunoaste numele si prenumele premierului, fie se refuza un raspuns corect si transant. Sau poate ca numele primului-ministru este un secret de stat", a spus Moraru.

Camera - Comisia SIE va fi contestata

Componenta Comisiei SIE, recent stabilita, nu este legala, iar PSD va contesta aceasta situatie in sedinta comuna a Parlamentului, au declarat ieri, pentru Mediafax, surse din partid. In comisie nu este respectat raportul de trei deputati si doi senatori, stabilit printr-o decizie a Parlamentului. De altfel, observatia este cuprinsa si intr-o scrisoare trimisa Legislativului de catre directorul SIE, Gheorghe Fulga, care remarca, in plus, faptul ca cel putin doi dintre membri acestei comisii parlamentare "nu vor putea avea certificate de securitate".

Botosani - Trei pentru postul de prefect

Biroul Permanent al PNL Botosani a facut trei noi propuneri pentru postul de prefect al judetului, ramas vacant in urma demisiei lui Ion Diaconu. Noii propusi sunt Gheorghe Odaie, patronul unei societati de constructii, Mircea Aionesei, director la un grup de firme de reclame luminoase si Mihai Elvadeanu, director la cabinetul prefectului. Deputatul PNL Liviu Campanu si-a exprimat indoiala cu privire la autenticitatea apartenentei la PNL a celor trei.

Adeziune - Piedone s-a inscris in PBND

Cristian Popescu, alias Piedone, s-a inscris ieri in partidul infiintat de sindicalisti, Blocul National Democrat, din partea caruia va candida la postul de primar general al Capitalei. Popescu a declarat pentru Mediafax ca a luat aceasta decizie deoarece, in conditiile actuale, un independent are nevoie de bani si logistica pentru a inregistra un succes in lupta electorala. "Un independent nu poate, in Romania, sa faca fata singur unei competitii cu acesti colosi care sunt Alianta PNL-PD si PSD", a spus Popescu. (Aniela Nine)

Regrete - PRM plange dupa PNTCD

PRM deplange disparitia prematura a PNTCD de pe scena politica romaneasca, subliniind ca orientarea politica infiintata si consacrata de Iuliu Maniu, Ion Mihalache si Corneliu Coposu era indreptatita la un destin mai bun pe esichierul politic autohton. PRM mai precizeaza ca disparitia PNTCD creeaza un dezechilibru politic ce nu poate fi suplinit "prin unificari, regrupari si reorientari ale unor formatiuni liliputane, care nu pot depasi nivelul unei inconsistente influente regionale".

SOLICITARE. Parlamentarii PSD de Suceava vor cere Cabinetului Tariceanu sa faca demersuri pentru punerea in posesie a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu 192.000 de hectare de padure. Anuntul a fost facut ieri, presedintele PSD Suceava, Gavril Marza, precizand ca parlamentarii partidului vor avea o initiativa legislativa pe aceasta tema. Pe de alta parte, la Senat se afla un proiect de lege privind improprietarirea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu 90.000 de hectare de padure, asa cum stipuleaza o ordonanta de urgenta data de Guvernul Nastase.

DECORATII. Doina Cornea, Paul Florea (fostul presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie), scriitorul Nicolae Manolescu, pianistul Dan Grigore, actrita Mariana Mihut si sportivii Nadia Comaneci, Iolanda Balaci si Marius Urzica sunt consilieri pentru Basescu. Nu in calitate de consilieri prezidentiali, ci doar sfatuitori onorifici pe care presedintele sa-i consulte atunci cand vrea sa acorde decoratii si medalii, ei fiind membri, alaturi de alte personalitati, ai consiliilor de onoare ale Ordinelor "Steaua Romaniei", "Serviciul Credincios" si "Meritul Sportiv". Functia lor este onorifica si, prin urmare, neremunerata, iar mandatul, de trei ani. Presedintele a ales aceste personalitati din randul celor peste 1.000 de cavaleri ai ordinelor respective. (Oana Stancu)
×
Subiecte în articol: politic suceava