x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

06 Dec 2004   •   00:00

7 decembrie 2004

De Mos Nicolae - Iliescu, in vizita la Senat

Presedintele Ion Iliescu a mers ieri intr-o vizita la Senat. "Am venit sa-mi iau ramas bun de la niste senatori care isi incheie activitatea acum si am venit si pentru Sfantul Nicolae", si-a motivat Iliescu prezenta la Senat. Intrebat de ziaristi, Iliescu a spus ca i-a adus drept cadou lui Nicolae Vacaroiu un tablou reprezentand un buchet de flori. De asemenea, Iliescu a spus ca a semnat deja decretul de convocare a noului Parlament, prima sedinta separata a Senatului si Camerei Deputatilor din noua legislatura urmand sa aiba loc la 13 decembrie.

Mehedinti - Sase primari PNL au trecut la PSD

Sase primari liberali din Mehedinti au plecat de la PNL si au trecut la PSD, a declarat ieri presedintele organizatiei judetene mehedintene a PSD, deputatul Eugen Nicolicea, informeaza Rompres. "Faptul ca PNL merge catre fuziunea cu PD si ca, hotarat lucru, va fi incalecat de Traian Basescu a produs multe nemultumiri in randul electoratului si al propriilor membri. Asa se explica migrarea celor sase primari din Mehedinti la PSD, partid cu o doctrina stabila si durabila, europeana", a explicat Nicolicea gestul celor sase. (Anirela Nine)

Harghita - Sefii sectiilor de votare, reinstruiti

Presedintii sectiilor de votare din Harghita vor fi reinstruiti pentru a sti sa completeze corect procesele verbale, data fiind experienta negativa sub acest aspect la alegerile din 28 noiembrie. Prefectul de Harghita, Mircea Dusa, a declarat ieri ca acestia vor fi invatati, practic, cum sa completeze procesele verbale, pentru evitarea problemelor inregistrate la scrutinul general. "In 29 noiembrie, la centralizarea datelor, specialistii de la statistica s-au confruntat cu foarte multe greseli in procesele verbale, motiv pentru care acestea au fost corectate de zeci de ori", a afirmat Mircea Dusa.

PRM Vaslui - Nemultumirile lui Bichinet

Liderul PRM Vaslui, Corneliu Bichinet, s-a declarat nemultumit de prestatia candidatilor partidului in campania electorala. "PRM a cunoscut un regres la aceste alegeri. Nu voi cauta explicatii in alte locuri, ci doar in sanul partidului, si vom analiza la nivel judetean cauzele ce au stat la baza acestui regres", a declarat ieri Bichinet. El le-a reprosat candidatilor care s-au aflat in fruntea listelor parlamentare ca nu s-au implicat mai mult in campania electorala. "Aristide Buhoiu, aflat pe primul loc la Senat, nu s-a conectat la realitatile din tara si la cele din judet, de aceea nici nu a ajuns senator", a spus Bichinet.

Frauda - Nichitean a fost exclus din PD

Brandusel Nichitean, candidatul Aliantei D.A. Suceava la Senat, care a votat de cinci ori la alegerile din 28 noiembrie, a fost exclus din PD. Masura a fost luata ieri de Consiliul Judetean de Coordonare al PD Suceava, cu 165 de voturi pentru si 12 impotriva, si vine la o saptamana dupa anuntul facut public de presedintele PD, Traian Basescu. Brandusel Nichitean nu a fost prezent la sedinta de ieri. Decizia Consiliului Judetean de Coordonare al PD Suceava poate fi contestata in termen de 10 zile la Comisia de Etica si Litigii. (Nicu Amuraritei)

Senat - Vacaroiu ramane presedinte

Actualul presedinte al Senatului, Nicolae Vacaroiu, ar putea ramane la conducerea acestei Camere a Parlamentului si in urmatoarea legislatura, sustin surse din Senat, citate de Mediafax. Conform acelorasi surse, Ion Iliescu ar putea prelua functia de lider al grupului parlamentar al PSD, iar actualul detinator al acestui post, Ion Solcanu, ar urma sa devina vicelider. Totodata, senatorul PSD Doru Ioan Taracila si-ar putea mentine functia de vicepresedinte al acestei Camere.
×
Subiecte în articol: politic senat