x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

13 Noi 2004   •   00:00

13 noiembrie 2004

Dar la Putna - 12 arginti de la Voronin Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a depus ieri o coroana de flori la mormantul lui Stefan cel Mare, in biserica Manastirii Putna, a aprins o lumanare la mormantul voievodului si apoi s-a inchinat. El a vizitat apoi muzeul Manastirii Putna, caruia i-a daruit o colectie de 12 monede din argint pe care sunt gravate imagini ale unor Manastiri din Basarabia. La sfarsitul vizitei, Voronin a declarat presei ca i-a placut foarte mult la Putna si ca va reveni "numaidecat". Melchisedec, staretul Manastirii, a precizat ca a convenit cu Vladimir Voronin ca acesta sa revina la Putna in anul 2007, cand se implinesc 550 de ani de la urcarea pe tron a lui Stefan cel Mare.

Integrarea in UE - "Preturile nu vor creste masiv"

Ministrul Afacerilor Externe, Mircea Geoana, a cerut ieri autoritatilor locale sa desfasoare o campanie intensa de informare publica, pentru a inlatura temerile cu privire la eventualele cresteri masive de preturi in momentul integrarii Romaniei in UE. "Presiunile care exista la nivelul integrarii europene au inceput sa fie exagerate. Au inceput deja sa apara in teritoriu tot soiul de povesti si de zvonuri ca momentul integrarii va aduce superscumpiri de preturi si presiuni. La ora aceasta, avem deja un folclor in jurul integrarii europene, care este pur si simplu neadevarat", a spus Geoana.

Nastase - Legile anticoruptie, perfectibile

Legislatia anticoruptie este perfectibila si trebuie analizata in asa fel incat sa nu existe "portite" care sa permita eludarea legilor, a declarat premierul Adrian Nastase. El considera ca, incetul cu incetul, legislatia in domeniu va incepe sa isi produca efectul si ca situatiile de genul trecerii averii pe numele rudelor sau prietenilor vor disparea. Infiintarea Parchetului National Anticoruptie a fost o alta masura in domeniu, Adrian Nastase explicand insa ca efectele nu pot fi imediate si spectaculoase, iar eliminarea cauzelor principale de coruptie este extrem de importanta.
×
Subiecte în articol: politic