x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

12 Noi 2004   •   00:00

12 noiembrie 2004

Bihor - UDMR trebuie sa retraga afisele

UDMR Bihor este obligata sa-si ridice de urgenta afisele electorale ilegale de pe teritoriul judetului Bihor. Masura a fost dispusa in urma unei reclamatii depuse de catre filiala judeteana a PRM la Biroul Electoral Judetean, potrivit careia doua modele de afise electorale ale UDMR incalca legea, intrucat combina culorile nationale ale drapelului Ungariei. BEJ a decis ca afisul incalca Legea 373/2004, care interzice afisele electorale ce combina culorile astfel incat sa evoce drapelul Romaniei, al altui stat sau al unei organizatii internationale.

Suceava - Voronin refuza intalnirea cu presa

Vizita de astazi in judetul Suceava a presedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, este strict privata, acesta refuzand orice intalnire cu presa, a declarat ieri prefectul de Suceava, Ioan Cusnir. Voronin a fost invitat la Putna in acest an, la 2 iulie, cu ocazia comemorarii a 500 de ani de la moartea lui Stefan cel Mare si Sfant, dar a contramandat, in ultimul moment, participarea la manifestarile de la Putna.

Raport - Holocaustul, prezentat in scoli

Comisia Internationala privind Studierea Holocaustului in Romania si-a prezentat ieri raportul la Bucuresti, dupa un an de studiere a arhivelor. Documentul stabileste responsabilitatea conducerii politice romane din perioada anilor ’40. Raportul mai cuprinde totodata recomandari privind promovarea cunostintelor despre Holocaust in scoli si proiecte pentru continuarea cercetarilor in vederea stabilirii identitatii victimelor deportarilor comuniste in Romania.

UCM-UDMR - Batalie pe dubla cetatenie

Obtinerea dublei cetatenii pentru maghiarii din afara granitelor Ungariei e un subiect de atragere a bunavointei electoratului atat pentru UDMR, cat si pentru rivala sa Uniunea Civica a Maghiarilor (UCM). Dupa ce UDMR Covasna a decis sa mearga o saptamana in tara vecina sa faca lobby in favoarea acestei masuri, ieri, filiala Gheorghieni a UCM a lansat ieri un apel de mobilizare. Acesta e adresat populatiei si conducatorilor localitatilor infratite din Ungaria, pentru a participa la referendumul privind acordarea dublei cetatenii, organizat la 5 decembrie in tara vecina.

×
Subiecte în articol: politic