x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

19 Oct 2004   •   00:00

19 octombrie 2004

Televoting - Interdictii de la CNA

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) recomanda posturilor de radio si de televiziune publice si private sa renunte la organizarea televotingului si la difuzarea mesajelor pe crawl in timpul emisiunilor de dezbateri politice, se arata intr-un comunicat de presa. Acestea pot fi reluate dupa incheierea procesului electoral. CNA considera ca, din cauza apropierii campaniei electorale pentru alegerile legislative si prezidentiale, aceste doua modalitati pot induce in eroare publicul si pot manipula optiunile de vot.

Cotroceni - Locuri de munca pentru consilieri

O parte a consilierilor presedintelui Ion Iliescu isi vor continua cariera politica. Consilierul prezidential Octavian Stireanu este pe primul loc pe lista PSD + PUR pentru Camera, la Buzau. Consilierii prezidentiali Corina Cretu si Rodica Stanoiu vor candida pe locul patru la Bucuresti pentru Senat, respectiv pe locul intii la Olt. Un alt consilier prezidential, Simona Miculescu, isi va continua cariera diplomatica, iar Victor Opaschi, consilier pe probleme de cultura, va fi trimis, conform unor surse, ambasador la Vatican. (Monica Iordache)

Campanie - Stireanu si-a luat concediu

Consilierul prezidential Octavian Stireanu a declarat ieri BBC ca a solicitat sa i se acorde concediu fara plata de vineri, dupa ce a fost numit coordonatorul campaniei prezidentiale a Uniunii Nationale PSD + PUR. "Am considerat ca e civilizat sa ma decuplez de la activitatea curenta din administratia prezidentiala", si-a motivat Stireanu solicitarea. In privinta unei demisii, el a explicat ca mandatul de consilier prezidential, expirand dupa incheierea campaniei electorale, ii va ramane "un ragaz necesar si suficient" pentru transferul de documente celui care va prelua functia. (Aniela Nine)

Bistroe - Ucraina, parata la APCE

Presedintele Ion Iliescu l-a primit ieri pe presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Peter Schieder. Potrivit unui comunicat al Presedintiei, in cadrul intrevederii au fost abordate probleme care afecteaza nu doar Romania, ci intreaga comunitate internationala, cum ar fi implicatiile construirii, de catre Ucraina, a canalului de navigatie Bistroe in Delta Dunarii. (Monica Iordache)

×
Subiecte în articol: politic