x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

18 Oct 2004   •   00:00

18 octombrie 2004

Componenta - Staff-ul electoral al PSD+PUR

Dan Nica i-a prezentat ieri pe membrii staff-ului de campanie al Uniunii Nationale PSD+PUR. Astfel, Octavian Stireanu are ca responsabilitate campania prezidentiala, Victor Ponta e purtatorul de cuvant al campaniei prezidentiale, Mircea Geoana are ca responsabilitate echipa guvernamentala si programul de guvernare 2005-2008, Dan Nica este managerul de campanie al Uniunii, Miron Mitrea va coordona organizatiile PSD, Daniela Popa va coordona organizatiile PUR, iar Dan Ioan Popescu este coordonatorul campaniei electorale in Bucuresti. Titus Corlatean este purtatorul de cuvant al Uniunii Nationale PSD+PUR.

Abandon - Stavarache a trecut la PNL

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a demisionat din PUR si s-a inscris in PNL. Biroul Politic al Partidului Umanist a aflat cu surprindere ca Stavarache si cativa apropiati ai sai din Bacau ar fi semnat adeziuni la PNL. "Ii dorim succes domnului Stavarache, sa fie respectat si ajutat de noii colegi cel putin asa cum a fost respectat si sustinut de noi cat timp a fost membru al Partidului Umanist. In ceea ce priveste faptul ca Romeo Stavarache a decis sa se incrie in alt partid, lasam electoratul sa judece gestul fostului nostru coleg", se arata intr-un comunicat al PUR. (Gabriela Antoniu)

Vizita - Premierul francez este in Bucuresti

Premierul francez, Jean-Pierre Raffarin, a inceput ieri o vizita oficiala la Bucuresti. Seful executivului de la Paris va fi primit de presedintele Ion Iliescu si va avea discutii pe teme economice si de integrare europeana cu premierul Adrian Nastase. Punctul central al vizitei il constituie inaugurarea de catre cei doi premieri a noi, structuri de cooperare interguvernamentala romano-franceza, sub egida "Un parteneriat pentru Europa". Cu prilejul vizitei va fi semnat si contractul privind privatizarea Distrigaz-Sud, cu firma franceza Gaz de France. (Gabriela Antoniu)

Desemnare - Reprezentantii partidelor in BEC

Partidele parlamentare si-au stabilit reprezentantii in Biroul Electoral Central. Astfel, PSD e reprezentat de Dan Matei Agathon, PUR de Nicolae Sfacareanu, PRM de Dinu Marian, PD de Ioan Onisei, PNL de Gheorghe Radulescu, UDMR de Zsuzsanna Peter, iar minoritatile nationale de catre Tamara Baicu. In urma numirii sale in BEC, Agathon s-a retras de pe lista de candidati ai PSD Bacau, pentru a nu fi in incompatibilitate.

×
Subiecte în articol: politic