x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

16 Oct 2004   •   00:00

16 octombrie 2004

Guvern - Noi masuri pentru alegeri

Ministrul delegat pentru Administratie, Gheorghe Emacu, le-a cerut ieri prefectilor sa continue pregatirile pentru organizarea alegerilor, prin actualizarea listelor electorale permanente si asigurarea logisticii necesare. Partidele si aliantele vor putea obtine, pe cheltuiala proprie, copii ale listelor electorale permanente. Pentru a evita interpretarile, stampilele de vot vor avea un diametru de 18 milimetri si vor fi confectionate la Monetaria Statului. Emacu a mai spus ca a inceput deja distribuirea de brosuri care contin actele normative privind alegerile parlamentare si prezidentiale.

PSD - Petcu vrea sindicalisti pe liste

Presedintele CNSLR- Fratia, Marius Petcu, a declarat ieri pentru Mediafax ca ar fi "deranjat" daca pe listele PSD pentru alegerile parlamentare nu se vor afla si reprezentanti ai centralei sindicale pe care o reprezinta. El a precizat insa ca mai asteapta pana pe 25 octombrie, in speranta ca pana atunci partidul de guvernamant va modifica listele. Presedintele PSD, Adrian Nastase, prezent la Congresul Confederatiei a apreciat colaborarea PSD cu CNSLR-Fratia ca fiind "decisiva" in conturarea unui nou sistem de securitate sociala. (Aniela Nine)

Candidaturi - Primii la coada

Ieri, la momentul tragerii la sorti a judecatorilor BEC, din partea Aliantei D.A. a participat si deputatul Ioan Onisei care a tinut sa afle numele presedintelui BEC pentru ca Alianta sa-si poata desemna imediat reprezentantii in BEC, si pentru ca Traian Basescu sa poata fi primul la depunerea candidaturilor pentru functia de presedinte. "Motivul este foarte simplu, ordinea candidatilor de pe buletinele de vot va fi cea a depunerii candidaturilor. E normal sa ne intereseze sa fim primii", a declarat Onisei. (Miruna Pasa)

Verificari - Galceava intre capii rromilor

Deputatul Nicolae Paun, presedintele Partidei Romilor, a solicitat CNSAS sa verifice daca membri ai familiei Cioaba au desfasurat activitati de politie politica, se arata intr-un comunicat dat publicitatii ieri, informeaza Rompres. Nicolae Paun sustine ca detine informatii potrivit carora "fostul rege al rromilor", Ion Cioaba, a fost colaborator al Securitatii in timpul regimului ceausist, avand in vedere ca acesta a fost "vataf de tigani" pe santierele comuniste. (Aniela Nine)

Provocare - Dezbatere la televizor

Uniunea Nationala PSD+PUR i-a chemat pe reprezentantii PNL-PD la o serie de intalniri televizate, care sa aiba loc de saptamana viitoare, pentru a discuta viitorul tarii. Uniunea considera ca este in interesul romanilor sa aiba loc dezbateri publice serioase legate de subiecte precum: pensionari si pensii, tarani si agricultura, integrarea in UE, mediul de afaceri si nivelul de trai. Purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD, Ionut Popescu, a declarat ca "lideri formatiunii sale sunt dispusi sa participe la dezbateri la orice ora si pe orice tema". (Dana Piciu)

Procese - Adrian Nastase este iertator

Dan Nica, seful de campanie al PSD, a declarat ieri, intr-un interviu acordat Mediafax, ca premierul Adrian Nastase i-a rugat in urma cu cateva zile pe membrii PSD care au dat in judecata semnatarii listei celor "101 dalmatieni" sa isi retraga acuzatiile. Nica a precizat ca aceasta rugaminte a premierului a venit ca urmare a starii de sanatate a lui Theodor Stolojan, deoarece PSD nu se lupta "cu oameni cu probleme de sanatate". Lista "dalmatienilor" a fost realizata de reprezentanti ai Aliantei PNL - PD inaintea alegerilor interne din PSD. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic psd