x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

27 Mar 2004   •   00:00
Cabinetele secretarilor de stat, desfiintate

Secretarul general al Guvernului, Eugen Bejinariu, a anuntat ieri ca au fost desfiintate cabinetele tuturor secretarilor de stat din ministere, in urma aprobarii unei ordonante de urgenta privind masurile de reorganizare a administratiei publice centrale. El a explicat ca prin aceasta masura se inlatura posibilitatea incarcarii nejustificate a cheltuielilor bugetare prin finantarea posturilor de la aceste cabinete. Bejinariu a respins afirmatiile potrivit carora prin infiintarea Cancelariei premierului cresc cheltuielilor bugetare si numarul de functionari.

Verheugen evalueaza Romania

Premierul Adrian Nastase a anuntat joi seara la Bruxelles ca Gunter Verheugen, comisarul european pentru extindere, va prezenta, la 27 aprilie, o evaluare asupra situatiei din Romănia. Premierul a aratat ca „atmosfera" de la Bruxelles fata de procesul de integrare europeana a Romăniei s-a imbunatatit si ca oficialii europeni au o atitudine „constructiva" fata de negocierile cu autoritatile romăne. Nastase i-a prezentat presedintelui comitetului de politica externa al Parlamentului European un exemplar revizuit al planului de actiune guvernamentala, cuprinzand termene mai precise.

Ducele si ducesa de Luxemburg, la Bucuresti

Altetele Lor Regale Marele Duce Henri si Marea Ducesa Maria Teresa ai Marelui Ducat de Luxemburg vor efectua o vizita de stat in Romănia, in perioada 29-31 martie 2004, la invitatia presedintelui Romăniei, Ion Iliescu. Programul cuprinde printer altele si ceremonia schimbului de decoratii, seful statului romăn conferind Altetei Sale Regale Marele Duce Henri „Ordinul Steaua Romăniei in grad de Colan" si Altetei Sale Regale Marea Ducesa Maria Teresa „Ordinul Steaua Romăniei in grad de Mare Cruce". UE

Ungaria vrea sa ne acorde asistenta

Premierul Adrian Nastase s-a intalnit joi seara la Bruxelles cu omologul sau ungar Peter Medgessy. Cu acest prilej, Medgessy a declarat ca Ungaria este pregatita sa asiste Romănia in procesul de aderare la UE daca autoritatile de la BucureÂşti vor dori acest lucru. Cei doi premieri au mai discutat despre reamplasarea monumentului de la Arad in „Parcul Reconcilierii", autostrada Bucuresti-Bors si bunurile fundatiei Gojdu. Nastase si Medgessy au convenit sa stabileasca o data pentru inaugurarea parcului de la Arad. In ceea ce priveste bunurile fundatiei Gojdu, expertii romăni Âşi maghiari vor identifica in curand solutii la aceasta problema. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic