x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei

POLITIC - Stirile zilei

24 Mar 2004   •   00:00
Analiza critica a guvernarii

Alianta PNL-PD a lansat ieri o analiza critica a guvernarii PSD. Liderul PNL Varujan Vosganian a declarat ca in alcatuirea analizei s-au folosit cifre oficiale si ca deplange reactia dura a PSD, la lansarea acestui material. Vosganian a spus ca cifrele pe care alianta le detine arata ca doar 3% din cresterea economica se bazeaza pe economia concurentiala, ca peste 50% din somerii din Romania nu sunt indemnizati, ca somajul de lunga durata s-a dublat si ca fiscalitatea reala este de fapt de 40%. Vicepresedintele PD Adrian Videanu a declarat ca evaluarea va sta la baza programului de guvernare al aliantei. La dezbatere, desfasurata la Hotel Marriott, nu au participat insa cei doi lideri ai aliantei, Theodor Stolojan si Traian Basescu. (Monica Iordache)

Stoica il da in judecata pe Nastase

Fostul presedinte PNL, Valeriu Stoica, a anuntat ieri ca il va da in judecata pe liderul PSD Adrian Nastase, daca acesta nu dezminte informatiile aparute vinerea trecuta intr-un comunicat al partidului de guvernamant, potrivit carora Stoica ar trebui sa faca lumina asupra „disparitiei, intre 1997-2000, a sute de acte de adoptie". Stoica i-a dat lui Nastase termen de 48 de ore pentru a da o dezmintire, inainte de a intenta actiune in justitie pe motiv ca i-a fost afectata credibilitatea profesionala. Fostul presedinte PNL a amintit ca liderul PRM, C.V. Tudor, a primit o condamnare la plata a 400 de milioane de lei pentru ca a sustinut aceleasi afirmatii pe care le sustine acum PSD. (Monica Iordache)

Zilberstein vine la Bucuresti

Potrivit unor surse israeliene, Tal Zilberstein, strategul israelian care se va ocupa de campania electorala a PSD, va sosi azi la Bucuresti, unde va ramane pana sambata. Acesta urmeaza sa participe sambata impreuna cu liderul PSD Adrian Nastase la un „eveniment important". Secretarul general al PSD, Dan Matei Agathon, spune ca sambata va avea loc o intalnire a tinerilor PSD care lucreaza in administratia publica cu premierul Adrian Nastase. La eveniment va participa si Tal Zielberstein, fiind prima manifestare a PSD in care strategul israelian se implica. (Marina Constantinoiu)

UDMR va avea candidat

UDMR va participa la alegerile locale cu un candidat propriu pentru functia de primar la Cluj-Napoca, informeaza Mediafax. Consilierul local Mate Levente are cele mai multe sanse sa fie desemnat de formatiune pentru aceasta functie. Potrivit rezultatelor partiale ale unui sondaj, decizia UDMR de a avea candidat propriu este in asentimentul comunitatii maghiare din oras. Intrebat de ziarul Clujeanul daca el va fi candidatul Uniunii, Mate a replicat diplomatic: „Inca nu s-a decis. Daca mi se va cere sa candidez, o voi face, dar sunt constient ca este o sarcina dificila". Celelalte doua nume vehiculate sunt Boros Janos, viceprimar, respectiv Eckstein-Kovacs Peter, senator, dar nici unul dintre ei nu sunt incantati sa candideze. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic psd