x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Politica „șobolanului”, „bichonului”, „boului” și „măgarului” face carieră

Politica „șobolanului”, „bichonului”, „boului” și „măgarului” face carieră

de Ion Alexandru    |    29 Noi 2019   •   09:21
Politica „șobolanului”, „bichonului”, „boului” și „măgarului” face carieră

După o săptămână tensionată din punct de vedere politic, soldată cu demisia întregii conduceri a PSD, după ce Klaus Iohannis a câștigat un al doilea mandat la Palatul Cotroceni, diplomația a fost încuiată în „cămară”, „portarul” a fugit cu cheia, iar protagoniștii politici și-au dat drumul la gură. Ultimele trei zile au abundat de epitete care de care mai „măgulitoare”, protagoniștii scenei politice aplicându-și caracterizări gen „șobolan”, „bichon“, „măgar” sau „bou”. „Eroul” tuturor acestor episoade a fost ex-ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici.

 

Debutul seriei de injurii a avut loc în noaptea CEx-ului PSD, când, după ce Viorica Dăncilă și-a prezentat demisia din funcția de președinte al partidului, fostul secretar general Mihai Fifor a intrat în direct la Antena 3, unde a făcut unele precizări cu privire la lucrurile care s-au petrecut în respectiva ședință. Urmărind, dintr-un birou de la sediul partidului, aceste declarații, Eugen Orlando Teodorovici, care a fost singurul membru al conducerii PSD care nu a demisionat, a „luat foc”. Surse din rândul celor prezenți afirmă că fostul ministru a ieșit din birou cu un trabuc aprins în mână și a început să strige: „Unde este șobolanul PSD? Unde este Fifor? Să vină șobolanul la mine!”.

Ulterior, Teodorovici a explicat ce a fost cu această ieșire, în cadrul unei emisiuni televizate. „Recunosc că l-am făcut şobolan pe Fifor. Asta recunosc. Am urmărit discuția telefonică pe post a acestuia şi m-am enervat. Am început să-l caut prin partid. Voiam să îi dau o lecție de morală. Spre norocul dumnealui, nu l-am găsit. Măcar să fi spus adevărul”, susține acesta.

 

Fifor s-a enervat

La rândul său, Mihai Fifor, profund deranjat de aceste afirmații, a reacționat, pe contul său de socializare, dându-i replica lui Teodorovici. „Când narcisismul devine patologic, bichonul începe să se creadă pitbull... Umflă pieptul, își flutură nările și se tot admiră în oglindă. Mamă, mamă ce voinic!”, scrie fostul secretar general al PSD. Acesta adaugă: „mi-e greu să înțeleg oameni care vorbesc de morală și n-au dram, oameni care vorbesc de echipă, dar care n-au fost niciodată capabili să facă echipă cu cineva, oameni care, în ultimele 5 luni s-au slujit doar pe ei, mimând cu grație grija față de proiectul prezidențialelor, față de candidat sau față de partid. Pot înțelege frustrarea, individualismul, nevoia de a te vedea mereu în lumina reflectoarelor, dar nu pot accepta aroganța, autosuficiența și lipsa bunului simț”.

 

Replici zoologice între Bogdan și Teodorovici

Nu doar colegii din propriul partid au intrat în vizorul lui Teodorovici. Într-o emisiune TV, acesta i-a cerut moderatorului să îi spună Eugen Teodorovici, nu Orlando. „Orlando m-a făcut măgarul ăla de Rareș Bogdan și cu ai lui, cu Gușă”, a precizat fostul ministru.

Rareș Bogdan nu a rămas nici el dator și a publicat pe Facebook următorul text: „Acestui bou patentat, de o aroganță oarbă, un nimeni în drum cu peruca în loc de păr, îi este rușine de numele său, cât de imbecil să fie individul încât să îi fie rușine de propriul lui nume, «Orlando minte patina»? Doamne ferește! Boul nu e bou destul, dacă nu e și fudul, arogant, ca un gâscan… Peruchierul lovește din nou”.

 

Iohannis a atacat CCR, imediat după ce Curtea i-a validat realegerea

Președintele Klaus Iohannis a partipat, aseară, la ceremonia organizată de Curtea Constituțională, în cadrul căreia judecătorii au validat realegerea acestuia pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni. După ce a primit hotărârea de validare Iohannis a trecut la un atac virulent la adresa CCR, dându-le, voalat, ordin magistraților constituționali cu privire la modul în care „trebuie” să acționeze în următorii cinci ani.

„Votul pe care mi l-au acordat românii pentru un nou mandat de președinte al României reprezintă pentru mine o onoare deosebită și, în același timp, o mare responsabilitate. Primul meu mandat de președinte, care se va încheia în mod oficial în foarte scurt timp, a fost unul plin de provocări. Timp de cinci ani, am rămas permanent conectat la problemele reale ale societății, iar prin acțiunile mele m-am opus cu fermitate acelor tendințe regresive pe care le-am considerat un real pericol pentru democrație. (…) Este imperativ ca actorii statali care însuflețesc această construcție să acționeze în beneficiul națiunii române. (…) În toate activitățile lor, autoritățile publice trebuie să acționeze cu bună credință și să dea dovadă de un atașament autentic față de Legea fundamentală și față de valorile democratice”, a adăugat acesta.

Președintele a conchis că la alegerile europarlamentare, cu ocazia referendumului pentru justiție și la alegerile prezidențiale, românii au arătat drumul pe care vor să meargă țara noastră. „Drumul ales de români este unul cu un singur sens, la care, prin activitatea lor, trebuie să se alinieze toate autoritățile statului”, a ordonat președintele. 

 

 

×