x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITICA/Stirile zilei - 17 iulie 2004

POLITICA/Stirile zilei - 17 iulie 2004

17 Iul 2004   •   00:00

Guvern - Reuniune cu sefii CJ in 10 zile

Premierul Adrian Nastase a hotarat ca in maximum 10 zile sa se organizeze la Palatul Victoria o intalnire cu toti presedintii Consiliilor Judetene (CJ), a anuntat ieri, la videoconferinta cu prefectii, ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu. El a spus ca in cadrul acestei reuniuni urmeaza sa fie discutat stadiul de indeplinire a programelor cuprinse in strategiile sectoriale de dezvoltare a Romaniei, cum ar fi ISPA si SAPARD, precum si alte probleme de actualitate.

Pledoarie - 23 august si datoria patriotica

Presedintele Ion Iliescu considera ca sarbatorirea zilei de 23 august constituie o datorie patriotica si de constiinta, deoarece 23 august 1944 a reprezentat un moment de cotitura in istoria tarii. In opinia sa, daca nu ar fi existat acel moment, geografia Romaniei ar fi aratat altfel. Iliescu a precizat la TVR 1 ca inca nu s-a stabilit cum va fi sarbatorita ziua de 23 august, dar ca aniversarea nu se va face cu "festivism" sau in maniera "primitiva, rudimentara" de dinainte de 1989, ci "la nivelul societatii romanesti de astazi".

Galati - Traian Mandru lasa Prefectura

Prefectul de Galati, Traian Mandru, si-a depus demisia din functie, dupa ce s-a gandit cateva zile. "Am fost solicitat de presedintele PSD Galati, deputatul Dan Nica, sa ma hotarasc daca mai raman prefect sau optez pentru a lucra la partid. Dupa cateva zile de gandire am hotarat ca este mai bine sa lucrez la partid. Ca atare, mi-am depus demisia si astept sa fie validata sau nu", a precizat Traian Mandru. Pana la numirea unui nou prefect, functia va fi asigurata de subprefectul Marius Necula. (Eric Hoosz)

Demnitari - Reguli pentru cadourile primite

Guvernul a aprobat joi regulamentul de aplicare a legii prin care demnitarii sunt obligati sa-si declare cadourile primite in cadrul actiunilor de protocol. Acest regulament stabileste modul de constituire, componenta, atributiile si procedura de lucru a comisiilor de evaluare si inventariere a bunurilor primite. Potrivit Legii nr. 251/2004, demnitarii trebuie sa declare si sa prezinte conducatorului institutiei, in termen de 30 de zile de la primire, cadourile primite, cu exceptia distinctiilor, precum medalii, decoratii, si a obiectelor de birotica a caror valoare nu depaseste 50 de euro.

EDITIA a II-a

UDMR - Proiect privind autonomia minoritatilor

UDMR va propune, dupa alegerile parlamentare, un proiect privind statutul minoritatilor, care va contine si principiile privind autonomia, a declarat ieri presedintele Uniunii, Marko Bela. Consiliul Operativ al UDMR a adoptat tot ieri o declaratie ce cuprinde 17 principii de baza ale programului electoral cu care Uniunea se va prezenta la alegerile generale, intre care figureaza largirea drepturilor minoritatilor, transformarea administratiilor locale in forme reale de autoguvernare, reorganizarea regiunilor de dezvoltare economica, asigurarea reprezentarii comunitatii maghiare in toate institutiile importante. (Carmen Vintila)

Repaus - Iliescu intra de luni in concediu

Presedintele Ion Iliescu intra de luni in vacanta, pana aproape de sfarsitul lunii august, informeaza Rompres. Seful statului isi va intrerupe de cateva ori concediul, avand in vedere ca ii va primi la inceputul lunii viitoare pe sportivii romani care vor participa la Olimpiada de la Atena, iar la 13 august va fi prezent in capitala Greciei la deschiderea Jocurilor Olimpice. Presedintele Ion Iliescu a declarat ca in acest an isi va petrece vacanta impreuna cu so
×
Subiecte în articol: politic