x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Poliţiştii se iau la harţă cu liberalul Roman

Poliţiştii se iau la harţă cu liberalul Roman

de Monica Stoica1    |    23 Iul 2018   •   14:27
Poliţiştii se iau la harţă cu liberalul Roman

Poliţiştii rutieri clamează că ar putea depune plângere penală împotriva deputatului PNL Florin Roman, care i-a acuzat că se opun presemnalizării radarelor pentru că „dispare şpaga” şi nu mai  „stau la pândă”. Riposta poliţiştilor este asemănătoare unui sistem miliţienesc, consideră deputatul PNL.

 

Deputatul PNL Florin Roman, iniţiator al proiectului privind modificarea art.109 din Codul Rutier, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri, cu 500-1.000 de metri înainte, a reacţionat furios după ce poliţiştii rutieri l-au ameninţat cu plângere penală pentru o postare pe Facebook în care le-a pus eticheta de ciubucari. „Aş vrea să înţeleg, dar nu pot. De ce se opun poliţiştii de la rutieră la presemnalizarea radarelor, că mijloc de prevenţie? Doar pentru că dispare şpaga? Doar pentru că nu mai pot stă la pândă? Doar pentru că nu mai pot fi aroganţi? Ieri am circulat prin Italia circa 500 de km. Peste tot radare presemnalizate, şoferii încetinesc şi se feresc de accidente şi amenzi. De ce mor în prezent pe şosele domnilor de la rutieră 2000 de oameni? E bine aşa? Vânaţi şi morţi?”, a scris deputatul liberal sâmbătă pe Facebook. El spune că a „stârnit viesparul din interiorul unei părţi din Poliţia rutieră care nu vrea să schimbe nimic”, amintind că există poliţişti încătuşaţi pentru mită.  „Cel mai grav lucru însă este că nu-şi recunosc problemele de integritate majore din sistem şi se apără unii pe alţii. Va amintiţi de cazul poliţistului pedofil, protejat de colegii lui?”, a scris Roman pe Facebook.

 

Grupul Poliţiştilor Rutieri din România a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Iohannis în care atrage atenţia că, după adoptarea modificărilor la Codul Rutier care vizează presemnalizarea aparatelor radar, ”numărul accidentelor rutiere, având cauză viteza excesivă, va creşte alarmant”.

 

Liberalul Florin Roman spune că a circulat prin Italia aproximativ 500 de kilometri şi că „peste tot erau radare presemnalizate, iar şoferii încetinesc şi se feresc de accidente şi amenzi”.

×