x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta a depus plângere penală împotriva lui Băsescu şi Blejnar: "Nu mi-e frică de ei"

Ponta a depus plângere penală împotriva lui Băsescu şi Blejnar: "Nu mi-e frică de ei"

09 Sep 2011   •   10:51
Ponta a depus plângere penală împotriva lui Băsescu şi Blejnar: "Nu mi-e frică de ei"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a depus, astazi, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala impotriva presedintelui Traian Basescu si a lui Sorin Blejnar, presedintele ANAF. Presedintele PSD a declarat ca Basescu si Blejnar trebuie sa fie pedepsiti conform legii, intrucat l-au amenintat si au instigat la comiterea unui abuz in serviciu impotriva sa.

"Trebuie sa se aplice legea in cazul domnului Basescu si domnului Blejnar. La intalnirea de la Cotroceni cu Traian Basescu si Sorin Blejnar am fost amenintat, avertizat, prevenit ca am probleme cu contracte cu Turceni si Rovinari", a declarat liderul PSD.

El a precizat ca din documentele pe care le-a depus alaturi de plangere rezulta ca toate afirmatiile facute de Traian Basescu si Sorin Blejnar au reprezentat o institgare la comiterea unui abuz in serviciu impotriva sa. 'Vreau sa demonstrez ca nu mi-e frica de ei si ca ei doi sunt cei care vor avea probleme cu legea', a continuat Victor Ponta.


Documentele depuse de Victor Ponta la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie
Adeverinta privind inscrierea legala a Societatii Civile de Avocati "Sova & Asociatii" in evidentele Baroului Bucuresti
Cerere adresata Procurorului Sef, Daniel Morar, privind luarea de masuri legale pentru aflarea adevarului si tragerea la raspundere a celor vinovati
Plangerea penala impotriva lui Traian Basescu si Sorin Blejnar, inaintata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie
Proces verbal incheiat de inspectorii ANAF privind efectuarea unui control incrucisat la societatea "Cabinet Individual de Avocat Ponta Victor Viorel"

In luna iulie, ANAF a sesizat DNA in legatura cu un prejudiciu de 67 milioane de lei constatat la complexurile energetice Rovinari si Turceni. Sorin Blejnar a declarat, atunci, ca sesizarea nu-l vizeaza pe Victor Ponta, dupa ce televiziunile de stiri au relatat ca ANAF a trimis o sesizare Directiei Nationale Anticoruptie in legatura cu presedintele PSD, Victor Ponta, si cu senatorul PSD Dan Sova, sesizarea vizand contracte cu complexurile Rovinari si Turceni.


Presedintele ANAF a declarat atunci pentru Mediafax ca in perioada 2007-2009, cele doua companii au denaturat veniturile, in sensul ca au diminuat nejustificat veniturile si au majorat cheltuielile, care au condus astfel la un prejudiciu de 67 milioane de lei, adica 16-17 milioane de euro.

Potrivit lui Blejnar sesizarea la DNA a fost facut ca urmare a unui control financiar la cele doua companii si este indreptata impotriva intregului proces. El a mai aratat ca sesizarea la DNA nu il vizeaza direct nici pe senatorul PSD Dan Sova, care ar putea fi chemat ulterior la audieri, pentru declaratii.

Senatorul PSD Dan Sova declara, in 24 iunie, ca fosta sa firma "Sova si asociatii" a adus beneficii de cateva zeci de milioane de euro societatilor Rovinari si Turceni, el nefiind insa angrenat in serviciile juridice respective.

Sova a afirmat ca a fost parte din "Sova si asociatii" pana la mijlocul lui 2009. Contractele pe care firma respectiva le-a incheiat pentru servicii juridice au fost semnate in martie 2007 cu complexul Rovinari si in iulie 2007 cu Turceni. El a precizat ca nu a lucrat in cadrul acestor contracte decat in doua ocazii, o intalnire la AVAS si una prin care s-a facut o tranzactie intre Turceni si ICM (Societatea Comerciala pentru Inchiderea-Conservarea Minelor).

El a mai precizat ca onorariul perceput in cele doua contracte era de 40 euro pe ora, in timp ce, potrivit unui raport al Curtii de Conturi, Rovinari si Turceni au incheiat in 2009 si 2010 contracte de asistenta juridica la 180 euro/ora, una dintre firmele respective apartinand fostului presedinte PNL Valeriu Stoica.

Potrivit senatorului PSD, firma "Sova si asociatii" a reusit reducerea cu 6 milioane de euro a unei datorii de 821 miliarde lei pe care Rovinari o avea la ICM, beneficiul total, prin esalonarea pe cinci ani si neplata de dobanzi si penalitati, fiind de 8 milioane euro.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta