x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Acuzaţiile lui Ţvetan Ţvetanov la adresa liderului PES Serghei Stanisev sunt simple neadevăruri

Ponta: Acuzaţiile lui Ţvetan Ţvetanov la adresa liderului PES Serghei Stanisev sunt simple neadevăruri

11 Mai 2013   •   16:38
Ponta: Acuzaţiile lui Ţvetan Ţvetanov la adresa liderului PES Serghei Stanisev sunt simple neadevăruri
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Acuzaţiile aduse de către fostul ministru bulgar Ţvetan Ţvetanov la adresa liderului PES, Serghei Stanişev, nu sunt decât "simple neadevăruri venite pe fondul luptei electorale din Bulgaria", a precizat liderul PSD Victor Ponta, informează agerpres.ro.

"Acuzaţiile aduse de către fostul ministru bulgar Ţvetan Ţvetanov la adresa liderului PES, Serghei Stanişev, nu sunt mai mult decât simple neadevăruri venite pe fondul luptei electorale din Bulgaria. Este pur şi simplu ridicol să susţii că ocuparea unei funcţii atât de prestigioase precum preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni poate fi influenţat în vreun fel, în afara practicilor democratice. Este o acuzaţie care aduce ofense întregii familii social-democrate europene şi politicii moderne europene, deopotrivă. Se cunosc tensiunile specifice unei campanii electorale, însă nu există scuze atunci când se ajunge la astfel de atacuri nedemne, care intră în contradicţie cu valorile Uniunii Europene. Am încredere că asemenea conflicte sterile vor fi puse deoparte pentru a asigura o desfăşurare liniştită şi corectă a alegerilor din Bulgaria", a subliniat liderul PSD. 

Vicepreşedintele partidului GERB (de centru-dreapta), Ţvetan Ţvetanov, l-a acuzat pe liderul Partidului Socialist Bulgar, Serghei Stanişev, că şi-ar fi cumpărat postul de preşedinte al Partidului Socialiştilor Europeni.

Fostul ministru de interne a depus, vineri, la Parchet un dosar cu materiale care, în opinia lui, ar arăta că obţinerea acestei funcţii a fost condiţionată de câştigarea de către compania germană Siemens a licitaţiei publice pentru elaborarea noilor acte de identitate a bulgarilor. 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta