x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Adrian Năstase, hăituit de sistemul lui Băsescu

Ponta: Adrian Năstase, hăituit de sistemul lui Băsescu

06 Ian 2014   •   14:47
Ponta: Adrian Năstase, hăituit de sistemul lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că este o mare nedreptate ca Adrian Năstase să fie hăituit o viaţă întreagă de "sistemul lui Traian Băsescu". "Cred sincer că pentru toate lucrurile importante şi bune pe care domnia sa (n.r Adrian Năstase) le-a făcut pentru România, ideea de a fi hăituit o viaţă întreagă de sistemul domnului Băsescu este o mare nedreptate", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Liderii PSD care s-au reunit, astăzi, la prima şedinţă a BPN al PSD din 2014, i-au transmis mesaje de susţinere fostului preşedinte al partidului Adrian Năstase.

"Mă rog la Dumnezeu să-i fie bine. Îi ţin pumnii", a spus preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

"Să-l ajute Dumnezeu!", i-a transmis, la rândul său, deputatul Viorel Hrebenciuc.

"Doresc din tot sufletul să se facă dreptate şi suntem alături de el. Cred că are mari emoţii", a spus vicepreşedintele PSD Rovana Plumb.

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita i-a urat succes lui Năstase. "Îi doresc mult succes şi Dumnezeu să-l ajute în continuare să facă faţă la toate aceste încercări", a spus Nichita.

"Suntem alături de Adrian Năstase. Am fost în tot acest timp alături de domnia sa. Îi ţinem pumnii. Sunt momente foarte dificile, nu sunt foarte multe de comentat", a spus Ivan.

Sentinţa definitivă în dosarul Zambaccian, în care Năstase este acuzat de fapte de corupţie, ar putea fi dată luni de judecătorii ICCJ, după ce, în primă instanţă, fostul premier a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind achitat pentru luare de mită.

Adrian Năstase este acuzat că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

×