x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Potrivit INS, la referendumul din 29 iulie a fost cvorum de 50%. Replica preşedintelui: E IRESPONSABIL!

Ponta: Potrivit INS, la referendumul din 29 iulie a fost cvorum de 50%. Replica preşedintelui: E IRESPONSABIL!

de Veronica Micu    |    04 Iul 2013   •   13:53
Ponta: Potrivit INS, la referendumul din 29 iulie a fost cvorum de 50%. Replica preşedintelui: E IRESPONSABIL!
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, referindu-se la rezultatele Institutului Naţional de Statistică privind recensământul din 2011, că, potrivit acestor date, referendumul privind demiterea preşedintelui a îndeplinit condiţia de cvorum de 50%, astfel că şeful statului ar fi trebuit demis.

"Am văzut şi eu datele finale ale recensământului. Mai bine mai târziu decât niciodată, doar că, din păcate, am fost peste 50% în 29 iulie 2012, data la care am dat lovitura de stat cum ar spune unul din rămaşi în urmă. Am fost peste 50%, nu ne mai foloseşte foarte mult acum, însă o să vă rog dl ministru de Interne şi cu ministrul Administraţiei să vedem cum adaptăm toată legislaţia noastră la o realitate care acum nu mai este contestată de nimeni - câţi suntem, cum se fac cvorumurile, liste permanente, pentru că din păcate deciziile de anul trecut ale Curţii Constituţionale au reuşit mai mult să ne încurce decât să ne lămurească şi poate pentru viitor nu mai păţim ce am păţit anul trecut. Dacă o dată s-a întâmplat nu mai trebuie să se întâmple şi a doua oară", a declarat Ponta.

"Nu ştiu dacă premierul a făcut o astfel de afirmaţie, dar dacă a făcut-o arată că a rămas acelaşi om lipsit de responsabilitate în ce spune. Recensământul face o situaţie a populaţiei care locuieşte în România, nu a celor milioane de majori care sunt în afara frontierelor", a fost replica preşedintelui Traian Băsescu.

Institutul National de Statistică a publicat astăzi rezultatele finale ale recensământului din 2011. Astfel, potrivit INS, populaţia stabilă a României la 20 octombrie 2011 era de 20.121.641 de persoane, în scădere cu 1.559.300 de persoane, faţă de recensământul anterior, din 2002.

Populaţia stabilă evaluată în cadrul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2011 cuprinde persoanele care au reşedinţă pe teritoriul ţării pe o perioadă de minim 12 luni, indiferent de cetăţenie. Din această populaţie, 16.269.839 de persoane au vârste de cel puţin 18 ani, au spus reprezentanţii INS, la întrebările jurnaliştilor, precizând că aceasta nu este populaţia cu drept de vot din România.

×