x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Antonescu va primi ordine de la şefii PPE, printre care se numără şi Băsescu

Ponta: Antonescu va primi ordine de la şefii PPE, printre care se numără şi Băsescu

de Agerpres    |    26 Mai 2014   •   22:12
Ponta: Antonescu va primi ordine de la şefii PPE, printre care se numără şi Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară, la RTV, că, prin afilierea PNL la PPE, Crin Antonescu va primi ordine de la şefii popularilor europeni, printre care se numără şi Traian Băsescu.

"La următoarea reuniune a PPE, va fi reuniunea conducerii, la care merg domnul Băsescu şi domnul Hunor Kelemen, după care conducerea se va duce într-o sală mare, în care este şi domnul Antonescu, şi va spune: stimaţi colegi, am hotărât următoarele. (...) Să te pui într-o asemenea situaţie, în care Traian Băsescu şi Hunor Kelemen - pe bună dreptate, că e viceprim-ministru al Guvernului - sunt la masa de decizie şi tu stai şi aştepţi afară să vezi ce decide PPE pentru România. (...) Domnul Antonescu este printre cei care primesc ordinele de la şefii PPE, care vor decide ceva. El nu participă la masă, pentru că nu are niciun fel de funcţie în statul român care să-l califice", a spus Ponta.

Întrebat dacă Traian Băsescu va decide acum şi pentru PNL, liderul PSD a răspuns: "Da, acum da, categoric", adăugând că preşedintele PNL a devenit subordonatul "total" al lui Băsescu.

Primul-ministru a criticat decizia PNL de a se afilia la PPE, spunând că prin aceasta au fost trădate principiile liberalismului şi că s-a creat o imagine proastă a României în Europa.

"Eu credeam că după Traian Băsescu nu mă va mai uimi nicio răzgândire", a completat Ponta.

El a spus că nu a găsit niciun argument logic pentru decizia conducerii PNL, iar Antonescu "i-a dat ţeapă" liderului ALDE, Guy Verhofstadt. În opinia preşedintelui PSD, PNL nu va avea un cuvânt greu de spus în PPE, având în vedere că a obţinut doar şase mandate la alegerile europarlamentare din 25 mai. 

×
Subiecte în articol: ALDE PPE Victor Ponta crin antonescu