x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta anunţă suplimentarea bugetului Ministerului Apărării

Ponta anunţă suplimentarea bugetului Ministerului Apărării

28 Apr 2014   •   11:23
Ponta anunţă suplimentarea bugetului Ministerului Apărării

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că, în contextul crizei din Ucraina, bugetul Ministerului Apărării Naţionale va fi suplimentat cu 0,2% din PIB.

"Vom suplimenta bugetul Ministerului Apărării Naţionale. Au reuşit ministrul de Finanţe şi ministrul Bugetului, au discutat atât la nivelul FMI cât şi al Comisiei Europene şi vom suplimenta cu 0,2% din PIB, în jur de 700 de milioane lei, bugetul de anul acesta la Ministerul Apărării Naţionale, în aşa fel încât investiţii în modernizarea capacităţilor militare să fie făcute imediat. Pe de o parte, armata română va avea echipament tehnologic îmbunătăţit, iar pe de altă parte acest lucrări vor fi făcut în special în fabricile din România, ceea ce înseamnă activitate pentru economia şi pentru industria românească", a spus Ponta, după ce a participat la deschiderea celei de-a 45-a Adunări Generale WTCA "Shaping Global Growth".

Premierul a adăugat că nu este vorba de achiziţii, ci de modernizarea capabilităţilor tehnice ale armatei române, pentru care Guvernul a obţinut permisiune de a suplimenta plafonul de cheltuieli pentru MApN cu 700 de milioane de lei.

"Mai multe detalii, după cum vă puteţi da seama foarte bine, nu vă pot da, pentru că nu ne apucăm să povestim acum detalii militare legate de echipamente. În iulie va fi o rectificare bugetară, la începutul lunii iunie avem vizita instituţiilor internaţionale, iar acest acord de principiu l-am obţinut deja", a mai spus Ponta.

×