x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta apreciază "rolul onest şi echilibrat" jucat de Consiliul Europei în susţinerea politicienilor români

Ponta apreciază "rolul onest şi echilibrat" jucat de Consiliul Europei în susţinerea politicienilor români

24 Apr 2013   •   14:33
Ponta apreciază "rolul onest şi echilibrat" jucat de Consiliul Europei în susţinerea politicienilor români
Sursa foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta a apreciat miercuri, la Strasbourg, "rolul onest şi echilibrat" jucat de Consiliul Europei în susţinerea politicienilor români şi a instituţiilor româneşti de a identifica soluţii optime pentru ţară şi de a atinge standardele europene.

Premierul a făcut această afirmaţie după o întrevedere cu secretarul CoE, Thorbjorn Jagland, ce a precedat alocuţiunea sa în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei."Voi exprima în faţa membrilor APCE satisfacţia României de a fi de 20 de ani membru cu drepturi depline al CoE, pentru rolul pozitiv pe care CoE l-a avut în sprijinirea României să devină o ţară democratică, în care se respectă statul de drept", a spus Victor Ponta, într-o declaraţie de presă comună cu norvegianul Thorbjorn Jagland.

Premierul a afirmat că, în timpul discuţiilor cu Thorbjorn Jagland, şi-a exprimat recunoştinţa pentru "rolul onest şi echilibrat" pe care CoE l-a avut anul trecut în susţinerea politicienilor români şi a instituţiilor româneşti la identificarea celor mai bune soluţii pentru ţară, în scopul atingerii standardelor europene. "Toate proiectele la care lucrăm împreună sunt foarte pozitive. Sunt foarte recunoscător că ne ajutaţi la îmbunătăţirea implementării strategiei privind minoritatea romă, dar şi pentru asistenţa acordată în cazuri importante, cum ar fi Legea restituirii proprietăţilor", a mai spus şeful Guvernului român.

Citeste articolul complet, aici.

×
Subiecte în articol: victor ponta consiliul european