x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta are cheia de intrare la Administrația Trump

Ponta are cheia de intrare la Administrația Trump

de Dan Constantin    |    14 Dec 2016   •   15:29
Ponta are cheia de intrare la Administrația Trump
Noua echipă  a administrației americane are puține contacte cu politicienii din România.Surpriza vine de la Victor Ponta care a reușit  ca premier să aibă o agendă americană promițătoare care poate fi valorificată după instalarea echipei TRUMP la Casa Albă.
 
Victor Ponta a avut în mandatul din Palatul Victoria o pozitie favorabilă investitiilor americane din domeniul petrolier.În acestă calitate a vizitat platformele marine de explorare în perimetrele de hidrocarburi din Marea Neagră ale companiei ExxonMobil.
 
În vizita din Statele Unite in toamna anului 2014 ,premierul Ponta a insistat să fie inclusă în program  etapa Huston, capitala petroliștilor americani.Acolo s-a întâlnit cu managementul companiei Exxon Mobile.
 
Trump a ales pentru cel mai important post al Executivului- Secretarul Departamentului de Stat- pe Rex Tillerson,CEO la Exxon-Mobil.
 
Ponta mai are un atu în relatia cu noua putere de la Washington : relația de război rece pe care a avut-o cu miliardarul Soros, adversarul feroce al presedintelui ales al Statelor Unite.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta ponta donald trump trump