x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta spune că a făcut pace cu Băsescu: ”Ultimele luni arată că este posibilă coabitarea”

Ponta spune că a făcut pace cu Băsescu: ”Ultimele luni arată că este posibilă coabitarea”

14 Noi 2012   •   13:56
Ponta spune că a făcut pace cu Băsescu: ”Ultimele luni arată că este posibilă coabitarea”
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a afirmat, într-un interviu pentru cotidianul francez Le Figaro că se înțelege mai bine cu președintele, chiar dacă între ei doi nu este ”o poveste de dragoste”, dovada fiind ultimele luni în care coabitarea a funcționat.

Întrebat cine va reprezenta România la viitoarea ședință de la Consiliul European, Ponta a afirmat că decizia va fi luată de comun acord cu președintele Băsescu, neexistând tensiuni pe această temă.

”Dacă dorește acest lucru, va merge președintele în persoană. În cazul în care contează pe mine, imi va acorda un mandat. Cel putin în legatură cu acest lucru suntem de acord. Este o chestiune de câteva zile și se va reglementa fără lacrimi”, a spus Ponta, adăugând că ultima întâlnire cu președintele s-a desfășurat în condiții surprinzător de bune.

”În mod surprinzător, s-a derulat foarte bine. Nouăzeci de minute pentru a ne pune de acord asupra a patru dosare fierbinți: acordul financiar care urmează cu FMI, o restructurare a atribuirii ajutoarelor europene, reforma administrativă și bugetul pe 2013”, a spus Ponta.

Premierul a adăugat că nu se pune, momentan, problema unei noi suspendări a lui Traian Băsescu.

”Nu, nu cred. Ultimele luni arată că este posibilă coabitarea. Nu este o poveste de dragoste. Dar testul din vară ne-a schimbat pe amandoi, pentru că am pierdut și unul și celălalt. Președintele și-a pierdut majoritatea, eu nu am reușit să-l fac să plece. Legislativele din decembrie vor clarifica situația și îl vor desemna pe adevăratul câștigător”, a spus Ponta.

Premierul a vorbit și despre situația fondurilor europene.

”Am redus deja conflictele de interese și am sporit transparența procedurilor. România are de recuperat din întârziere. Ajutoarele europene finanțează peste jumătate din șantierele de infrastructură din țară”, a mai spus Ponta. 

×