x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Băsescu dispune şi Iohannis execută? O să vedem

Ponta: Băsescu dispune şi Iohannis execută? O să vedem

01 Oct 2015   •   21:31
 Ponta: Băsescu dispune şi Iohannis execută? O să vedem
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a comentat joi seara afirmaţiile fostului preşedinte Traian Băsescu potrivit cărora actualul şef al statului Klaus Iohannis ar trebui să îi cheme la consultări pe liderii coaliţiei de guvernare pentru a le cere să facă o nouă propunere de prim ministru.

"Băsescu dispune şi Iohannis execută? O să vedem", a scris Ponta pe contul său de Facebook, făcând referire la soluţia prezentată de Traian Băsescu pentru schimbarea şefului guvernului.

Traian Băsescu a apreciat joi la Adevărul Live că preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit "să ia notă" că PNL nu poate ajunge la guvernare în lipsa unei majorităţi parlamentare şi să ceară coaliţiei de guvernare un nou nume de premier.

"Cred că preşedintele (Iohannis - n.r.) greşeşte. După ce a văzut că această majoritate este betonată în Parlament, trebuie să ia notă despre faptul că partidul dânsului nu poate ajunge la guvernare, pentru că nu are majoritate în Parlament. I-aş chema la consultări şi le-aş cere să-mi facă o nouă propunere pentru prim-ministru. Ar fi şi ca pas politic, ar dovedi şi maturitatea preşedintelui care vrea să îndepărteze dificultatea în care se află România, având un prim-ministru trimis în judecată. (...) În acest moment pasul care este de făcut este invitarea la Cotroceni, în primul rând a coaliţiei, care s-a dovedit acum 48 de ore că are o majoritate confortabilă în Parlament, şi le-aş spune: 'Domnilor, suntem de acord că România are un prejudiciu uriaş cu un prim-ministru trimis în judecată pentru corupţie?' N-ar avea cine să spună 'nu ne aduce prejudicii', pentru că pe Victor Ponta nu-l mai primeşte nimeni nicăieri. Şi, în aceste condiţii, aş spune: 'Bun, suntem de acord că avem această problemă de credibilitate pentru România într-o perioadă foarte tulbure, deci facem o propunere pentru funcţia de prim-ministru şi semnez decretul. (...) Aş face acest pas dacă aş fi la Cotroceni", a afirmat Băsescu la Adevărul live.

Sursa: Agerpres

×