x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Boala clientelismului şi nepotismului a ajuns la un nivel cronic

Ponta: Boala clientelismului şi nepotismului a ajuns la un nivel cronic

19 Aug 2018   •   20:31
Ponta: Boala clientelismului şi nepotismului a ajuns la un nivel cronic

Deputatul Victor Ponta a susţinut, într-o postare pe Facebook, că, în România, "boala clientelismului şi nepotismului" a ajuns la un nivel cronic, iar promovările făcute de liderul PSD, Liviu Dragnea, se bazează pe "nişte criterii feudale şi mafiote incompatibile cu un stat modern".

"Preşedintele PSD (şi preşedinte al Camerei Deputaţilor) este din Teleorman/ el numeşte preşedinte executiv al PSD şi prim-ministru o doamnă tot din Teleorman / doamna prim-ministru din Teleorman numeşte în funcţia de ministru de Interne o altă doamnă - tot din Teleorman / doamna ministru de Interne din Teleorman numeşte în fruntea Jandarmeriei Române (după gravele incidente din 10 august) un domn colonel tot din Teleorman. Oare numai mie îmi sună fraza de mai sus ca o glumă proastă sau ca o nebunie totală? Doar eu cred că Dumnezeu, când vrea să piardă pe cineva, întâi îi ia minţile? Pare că trăim în Evul Mediu sau în Sicilia perioadei în care totul era condus de Cosa Nostra"!", a scris Ponta duminică pe Facebook.

Fostul preşedinte al PSD a afirmat că problema adevărată nu este originea judeţeană a respectivilor oameni, ci faptul că promovarea lor are loc "pe nişte criterii feudale şi mafiote incompatibile cu un stat modern".

"Iar ceea ce face Dragnea la Bucureşti, la nivel central, acum au înţeles să facă în fiecare judeţ micii baroni locali implementaţi şi sprijiniţi de el! Boala clientelismului şi nepotismului a ajuns la un nivel cronic. Ştiu că înainte de 1989 era plină conducerea ţării de oamenii din Scorniceşti şi din zona natală a lui Ceauşescu - niciodată însă nu s-a ajuns la ce este azi! Singurul exemplu azi, în lume, de lider politic care a promovat în conducere doar rude şi oameni din zona sa natală este Bashar Al Assad în Siria - nu cred că acesta este un model pentru România. Am avut multe ocazii în care i-am spus şi lui Dragnea şi celorlalţi lideri din PSD că România nu este şi nu poate fi condusă la fel ca şi Consiliul Judeţean Teleorman. S-a dovedit că Dragnea nu poate să depăşească acest nivel şi că va produce doar dezastre cât timp va avea puterea absolută de azi", a mai scris Ponta. AGERPRES

×
Subiecte în articol: victor ponta