x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Coşmarul politic al lui Dragnea este Pro România; suntem foarte pregătiţi de luptă

Ponta: Coşmarul politic al lui Dragnea este Pro România; suntem foarte pregătiţi de luptă

03 Mar 2019   •   17:50
Ponta: Coşmarul politic al lui Dragnea este Pro România; suntem foarte pregătiţi de luptă

Preşedintele Pro România, deputatul Victor Ponta, a declarat, într-o conferinţă de presă, că liderului PSD, Liviu Dragnea, îi este frică de Pro România, el adăugând că Dragnea este ''un tip fricos, laş, isteric şi care se teme pentru libertate şi pentru banii pe care i-a furat''.

"Noi suntem foarte pregătiţi de luptă. Faptul că l-am scos din cotlon pe Dragnea şi a anunţat că se ocupă el de noi nu ne sperie deloc, nici nu ne plângem, dimpotrivă, ne bucură pentru că e un adevăr pe care oamenii au început să-l cunoască şi să-l simtă: faptul că lui Dragnea îi e frică de Pro România, că noi suntem cei care putem să constituim cu adevărat o alternativă la Liviu Dragnea şi la gaşca lui, că foarte mulţi oameni ca şi noi am votat în 2012 PSD, Dragnea ne-a furat practic voturile şi le-a folosit în interesul lui şi al găştii lui. (...) Crizele de isterie a domnului Dragnea au două explicaţii, din punctul nostru de vedere, şi vă anunţ că o să mergem pe acestea două tot timpul, o să-l apăsăm unde îl doare", a afirmat Ponta.

El a spus că, dacă la alegerile europarlamentare din mai PSD nu va repeta scorul de 46% din voturi obţinut în decembrie 2016, se va vedea faptul că acesta nu mai are legitimitatea "de a împărăţi România".

"În primul rând, în decembrie 2016, PSD a obţinut 46 la sută din voturi, sigur sociologic şi politic s-a dovedit că PSD are un bazin de 30 de sută indiferent de ce lider are, în funcţie de lider, de echipă, ia mai multe voturi sau mai puţine şi vreau să vedem dacă pe 26 martie la Parlamentul european PSD în frunte cu Liviu Dragnea va lua tot 46 la sută pentru că el spune că sunt voturile lui. Noi spunem că foarte mulţi oameni au votat pentru Victor Ponta, pentru Mihai Tudose, pentru Gabriela Firea, pentru Adrian Ţuţuianu, pentru Marian Neacşu, pentru foarte mulţi oameni pe care Dragnea i-a înjunghiat pe la spate şi cred că 26 mai va fi un moment în care se vede legitimitatea lui Dragnea de a împărăţi România. Dacă nu va lua 46 la sută, înseamnă că voturile acelea nu erau ale lui şi faptul că ia toate deciziile singur şi impune lucrurile vor fi încă o dată infirmate de către oameni", a argumentat Victor Ponta.

Liderul Pro România a mai spus că Dragnea are o problemă personală, care se reflectă asupra întregii societăţi, cu privire la dosarul penal care a ajuns în stadiul de apel la Înalta Curte.

"Al doilea lucru care îl isterizează pe Liviu Dragnea (...) în luna martie va fi audiat la Înalta Curte în apelul pe care îl are, în luna aprilie sunt depoziţiile avocaţilor, în luna mai trebuie să se dea sentinţa. Eu, unul, ca om care am trecut prin experienţele trecute, nu cred în poveştile lui Dragnea că şi-a aranjat completul, că o să-l achite. Eu sunt convins că judecătorii de la Înalta Curte, cei cinci, dacă au probe, şi se pare că au, îl vor condamna. Dacă nu, îl vor achita. Această problemă personală al lui Dragnea se reflectă asupra întregii societăţii. Sunt două întrebări: când va da ordonanţa care să-l scape de închisoare şi faptul că doamna Dăncilă probabil că nu-şi doreşte să semneze şi să intre în istorie ca cea care l-a salvat pe Dragnea şi pe alţii de închisoare. Şi ce se întâmplă cu PSD dacă o să aibă un lider care-l conduce din închisoare. Coşmarul lui politic este Pro România, coşmarul lui personal este laţul care se strânge şi noi suntem dispuşi şi toate hotărârea să ne luptăm cu Dragnea până la capătul lui, care cu siguranţă va veni mai devreme sau mai târziu", a mai spus Ponta.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ponta dragnea pro romania