x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Cred în continuare că Băsescu ar trebui să demisioneze

Ponta: Cred în continuare că Băsescu ar trebui să demisioneze

20 Iun 2014   •   12:37
Ponta: Cred în continuare că Băsescu ar trebui să demisioneze

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că îşi menţine declaraţia potrivit căreia preşedintelui Traian Băsescu ar trebui să demisioneze în urma scandalului în care este implicat fratele său, Mircea Băsescu, afirmând că este vorba despre un cutremur politic.

"Am făcut această declaraţie ieri dimineaţă când nu ştiam nimic despre ce se întâmplă, ce urma să se întâmple în dosarul penal. Acum justiţia funcţionează. Nu cred că mai este nevoie de declaraţii ale mele, decât un singur lucru: România se poate baza pe faptul că şi eu şi Guvernul ne facem datoria fără niciun fel de ezitare, reprezentăm România, ne facem treaba în ceea ce priveşte activitatea de zi cu zi, după care fiecare va trage propriile concluzii. (...) Cred în continuare că aşa ar trebui să facă un om politic care ţine la România, dar ce va face este decizia domniei sale", a spus Ponta, după ce a participat la cea de-a III-a reuniune a miniştrilor afacerilor externe din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est, întrebat dacă şeful statului ar trebui să demisioneze.

"Din punctul meu de vedere este un cutremur politic. Ce va face domnul Băsescu nu ştiu. Eu mi-aş dori să facă ceea ce este mai bine pentru România", a spus Ponta, care a precizat că nu poate vorbi de implicaţii directe ale şefului statului, ci de responsabilităţi politice.

"Eu nu pot să vorbesc despre implicaţii directe, eu pot să vorbesc despre responsabilităţi politice, implicaţiile directe sunt stabilite doar de justiţie şi cred că până la proba contrarie trebuie să avem toţi încredere că justiţia îşi va face datoria", a spus Ponta.

Premierul a afirmat că la televiziuni s-a declanşat o 'isterie, nebunie, în care albul este negru şi negru este alb', două canale tv afirmând că Dan Voiculescu i-a dat banii lui Mircea Băsescu.

"Eu aş vrea să nu particip la ceea ce s-a declanşat aseară şi anume o chestiune destul de românească: cine ţine cu Traian Băsescu a început să spună prostii, să spună că: 'Domn'e, e Voiculescu', că nu ştie ce se întâmplă cu justiţia, cine este contra lui Traian Băsescu. Eu cred că ne aflăm într-un moment în care România trece, şi nu este o excepţie, este de fapt finalul unei perioade extrem de grele în ceea ce priveşte credibilitatea instituţiilor statului, a oamenilor politici. Cred că justiţia îşi face treaba foarte bine, şi-o va face şi Guvernul foarte bine şi mai departe trebuie să ne gândim la ceea ce va fi în viitor. Că domnul preşedinte pleacă mâine sau pleacă în noiembrie tot aceleaşi provocări le avem în faţa noastră şi trebuie să avem grijă ca pe viitor lucrurile rele care s-au întâmplat în aceşti zece ani să nu se întâmple din nou", a mai spus Ponta.

×