x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Dăncilă şi Dragnea nu o să facă autostradă prin parteneriat public-privat şi pierdem şi bani europeni

Ponta: Dăncilă şi Dragnea nu o să facă autostradă prin parteneriat public-privat şi pierdem şi bani europeni

12 Oct 2018   •   18:44
Ponta: Dăncilă şi Dragnea nu o să facă autostradă prin parteneriat public-privat şi pierdem şi bani europeni

Victor Ponta a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că nu crede că autostrada A8, care ar urma să lege Vestul de Estul ţării, va fi construită prin parteneriat public-privat.

"Ne-am chinuit atâta să punem autostrada A8 în finanţare europeană. Acum a spus şi comisarul european Corina Creţu, nu se cere finanţare europeană. Vin Dragnea şi Dăncilă şi spun că fac pe parteneriat public-privat. Este o minciună. Nu o să-l facă. Ştiu ce este un parteneriat public-privat, ştiu exact cum se calculează, cine vine. Nu o să-l facă niciodată. De ce renunţăm la banii europeni pe care i-am obţinut în 2014 şi nu vrem să facem autostradă? Din prostie, din hoţie, că nu lucrează Teldrumul autostradă, că vor să fure nişte bani în altă parte. Important e că Moldova se sufocă fără acea autostradă. Dăncilă şi Dragnea nu o să facă autostradă din parteneriat public-privat şi pierdem şi bani europeni. Corina Creţu a spus foarte clar acest lucru. Răspunsul a fost să o înjure pe Corina Creţu. E mare păcat, dar poate scăpăm de Dragnea şi Dăncilă şi apucăm să facem aplicaţia pentru fondurile europene cât timp Corina Creţu încă mai este acolo", a declarat Victor Ponta.

El a subliniat că 320 de kilometri de autostradă, peste munte, nu se pot face, prin parteneriat public-privat, la modul realist vorbind.

"M-aş bucura să o facă. Aş fi cel mai fericit dar nu se pot face. Eu ştiu cum am eşuat cu 54 de kilometri Comarnic - Braşov, unde este cea mai circulată şosea, DN1. Să spui, aici, că găseşti o firmă privată care vine, construieşte autostrada şi după aia ia 100 de euro de la fiecare maşină care trece, e o chestie neserioasă şi nerealistă", a declarat Victor Ponta.

Liderul Pro România a reiterat că, în perioada în care a fost premier, s-au construit autostrăzi cu fonduri europene, însă nu cât şi-ar fi dorit.

"Nu am construit cât am vrut. Autostrada A3, A2, celelalte s-au construit în perioada mandatului meu. Ceea ce se construieşte acum, şi sper să se termine, a fost contractat în acea perioadă. Nu am făcut destul. Nu sunt deloc mulţumit. Sunt mulţumit că după doi ani care ne-am tot lovit cu capul diverse probleme şi nu am ştiut să le rezolvăm, când domnul Rus era ministru al Transporturilor a stat o lună la Bruxelles, am terminat Master Planul, am obţinut funcţia de comisar european pentru Dezvoltare Regională, am primit banii europeni. Faptul că nu-i cheltuim acum e ceva ce nu reuşesc să înţeleg şi nu reuşesc să îmi explic altfel decât prin incompetenţă sau rea voinţă", a declarat Victor Ponta.

El a menţionat că pe perioada mandatului său s-au cheltuit 92% din banii europeni accesaţi.

"Aici am avut noroc şi cu Corina Creţu, m-a ajutat mult şi Eugen Teodorovici, şi Marius Nica. Adică oameni care ştiau despre ce e vorba. Acum, Rovana Plumb vrea să plece la Bruxelles şi pentru asta trebuie să-l laude pe Dragnea. Suntem pe lista neagră că avem în fruntea ţării o persoană acuzată că a furat fonduri europene, deci ne verifică de zece ori pe cât ne verificau înainte", a mai spus Ponta. AGERPRES

×
Subiecte în articol: victor ponta