x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta despre consultările cu Iohannis: Dacă mă invită, o să particip

Ponta despre consultările cu Iohannis: Dacă mă invită, o să particip

14 Oct 2019   •   17:13
Ponta despre consultările cu Iohannis: Dacă mă invită, o să particip

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat luni că, dacă va fi invitat din nou la consultări de preşedintele Klaus Iohannis, va merge, adăugând că încă nu a avut nicio discuţie cu liderul PNL, Ludovic Orban, despre un nou guvern.

"Nu (s-a văzut cu preşedintele Klaus Iohannis - n.r.). Nu ştiu (când - n.r.). Dacă mă invită, o să particip. Când ne va invita oficial, o să aflaţi", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă a fost luni la consultări cu şeful statului.

Victor Ponta a afirmat că nu a avut discuţii nici cu liderul PNL, Ludovic Orban, dar dacă acesta vrea să discute va fi deschis la dialog.

Preşedintele Pro România a subliniat că partidul său nu va intra la guvernare şi că nu i-a cerut nimeni sprijinul pentru susţinerea unui guvern.

"Nu avem nicio solicitare de la nimeni. Noi, cei de la Pro România, avem nişte proiecte ale noastre care sunt importante. Dacă reuşim să le impunem e foarte bine, dacă nu, aste e", a spus el.

În altă ordine de idei, Ponta a susţinut că "singura problemă e să avem cât mai repede un guvern cât mai bun, pentru că, indiferent de ce spun miniştrii din Guvernul demis, gaura e uriaşă şi nu sunt bani nici de salarii, de pensii".

"Până la urmă aţi văzut azi că de la promisiuni, ce o să le dea la primari, atâţia bani pentru proiecte, nu le-a mai dat nimic, le-a dat nişte bani de funcţionare pe care de fapt îi luaseră tot de la ei. Deci aşa ştiu şi eu să îţi tai 100 de lei, să îţi dau 50 înapoi, să zic că ţi-am dat bani... Urât asta, cum i-au minţit, dar poate le vine mintea la cap. Nu sunt bani pentru acum, pe bugetul actual, ştiţi bine, nici pentru mărirea de la 1 septembrie nu au avut, au spus că o să încaseze 3 miliarde şi jumătate în plus din mai bună colectare. Nu ai ce să colectezi mai bine. La anul însă mai înseamnă încă 20", a afirmat el. AGERPRES

×
Subiecte în articol: victor ponta