x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre Legea pensiilor militare de stat: E o măsură reparatorie prin care arătăm recunoştinţă

Ponta, despre Legea pensiilor militare de stat: E o măsură reparatorie prin care arătăm recunoştinţă

30 Iun 2015   •   21:46
 Ponta, despre Legea pensiilor militare de stat: E o măsură reparatorie prin care arătăm recunoştinţă
Sursa foto: Victor Ponta - Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a apreciat marţi că adoptarea de către Parlament a Legii pensiilor militare de stat reprezintă un sprijin binemeritat pentru cei din sistemul militar, dar şi o măsură reparatorie a "greşelilor care s-au făcut în trecut".

"Parlamentul a adoptat Legea privind pensiile militare de stat - un sprijin binemeritat pentru poliţişti, militari, jandarmi, pompieri şi funcţionarii publici din sistemul administraţiei penitenciarelor! Este o măsură reparatorie, prin care arătăm recunoştinţă faţă de datoria îndeplinită în serviciul statului. Prin solidaritate îndreptăm greşelile care s-au făcut în trecut!", a scris Ponta pe Facebook.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege privind pensiile militare de stat, care prevede ca baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în şase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate.

Deputaţii au adoptat proiectul de lege cu 289 voturi 'pentru', un vot 'împotrivă' şi 13 abţineri.

Sursa - Agerpres

×