x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre Meleşcanu: Este dreptul domniei sale de a candida. Va fi dificil să intre în turul doi

Ponta, despre Meleşcanu: Este dreptul domniei sale de a candida. Va fi dificil să intre în turul doi

de Agerpres    |    22 Sep 2014   •   19:53
Ponta, despre Meleşcanu: Este dreptul domniei sale de a candida. Va fi dificil să intre în turul doi

Premierul Victor Ponta a declarat luni că este dreptul lui Teodor Meleşcanu de a candida la prezidenţiale, afirmând că acesta este un om "extrem de elegant", dar că va fi dificil să obţină suficiente voturi pentru a intra în turul doi al alegerilor.

"Este dreptul domniei sale de a candida. Înţeleg că are numărul de semnături. Este un om cu care am o relaţie foarte normală dinainte să fie şeful SIE, din vremea în care a fost om politic, parlamentar. Este un om extrem de elegant şi îi urez succes. Probabil că va fi dificil să obţină un număr de voturi pentru a intra în turul doi, dar este un candidat elegant şi cred că în felul acesta liberalii au doi candidaţi, îl au şi pe dl Tăriceanu, îl au şi pe dl Meleşcanu şi din respect pentru liberalism, mă bucur că există doi candidaţi", a spus Ponta la Parlament, cu privire la demisia lui Teodor Meleşcanu din funcţia de director al SIE.

El a afirmat că nu este nimic de criticat în privinţa candidaturii lui Meleşcanu.

"După cum ştiţi foarte bine, nu se află SIE în coordonarea sau controlul Guvernului, ci al Parlamentului. (...) Dar cum vedem un preşedinte care este şef de campanie electorală la un candidat sau la mai mulţi, faptul că dl Meleşcanu a demisionat şi candidează, cred că şi dl Băsescu trebuia să demisioneze dacă voia să fie şef de campanie electorală şi nu o face, nu văd ce este de criticat", a răspuns prim-ministrul întrebat dacă este morală candidatură lui Meleşcanu la Preşedinţie.

Preşedintele Traian Băsescu le-a scris luni preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu-Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, să ia act de demisia lui Teodor Meleşcanu din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

"În temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, republicată, vă propun să luaţi act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor-Viorel Meleşcanu şi să declaraţi vacantă această funcţie, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre conform art. 76 alin. (2) din Constituţie", se arată în scrisoarea transmisă de şeful statului preşedinţilor celor două Camere parlamentare, document care a ajuns luni la aceştia.

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri, întrebat dacă intenţionează să candideze la Preşedinţie, că luni va da un răspuns în acest sens.

"Dacă aveţi puţină răbdare, luni dimineaţă o să avem răspunsul la toate. Dacă vor fi întrunite condiţiile, luni de dimineaţă o să vă dau un răspuns cu mare plăcere", a spus Meleşcanu.

Chestionat dacă a strâns semnături în acest sens, el a replicat: "Tocmai aceasta este problema".  

×