x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, dispus să-l propună pe Iohannis la Finanţe. Antonescu: Uşurinţa domnului Ponta mă surprinde

Ponta, dispus să-l propună pe Iohannis la Finanţe. Antonescu: Uşurinţa domnului Ponta mă surprinde

de Agerpres    |    17 Feb 2014   •   23:06
Ponta, dispus să-l propună pe Iohannis la Finanţe. Antonescu: Uşurinţa domnului Ponta mă surprinde
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că este dispus să-l propună pe prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, în funcţia de ministru de Finanţe, astfel încât acesta să poată ocupa şi postul de vicepremier.

"Domnul Iohannis, dacă aşa mi se cere, îl propun ministru de Finanţe şi viceprim-ministru, pentru că funcţia de viceprim-ministru e legată de Ministerul de Finanţe. Aşa a decis Parlamentul USL", a spus Ponta, la Antena 3.

El a precizat că este gata să-i numească pe cei patru miniştri propuşi de PNL chiar de luni seara, dar a reiterat că funcţia de vicepremier alăturată de cea de ministru de Interne nu există.

Ponta a precizat că este gata să renunţe şi la ideea ca preşedintele PC, Daniel Constantin, să fie vicepremier, chiar dacă nu consideră că este drept.

"Renunţ, chiar dacă nu consider că e drept. Şi Daniel Constantin, astăzi, a fost cu mine la discuţii şi a zis: 'Dacă asta e marea problemă, o lăsăm aşa şi când vom face noi o restructurare a Guvernului o discutăm din nou'', a punctat premierul.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a arătat surprins, însă, de propunerea lui Ponta, afirmând că o asemenea numire n-ar avea sens, dat fiind că Iohannis nu e economist.

"Domnul Ponta ar putea trăi şi guverna fără Daniel Constantin vicepremier. Domnul Ponta tratează cu uşurinţă alocarea personajelor pe diferite ministere. Păi, de ce să se ducă Iohannis la Ministerul Finanţelor? Domnul Klaus Iohannis e un om care are discernământ, care are cultura lucrului bine făcut şi al unei cât de cât priceperi şi experienţe. Eu cred că Ministerul de Finanţe, ca şi cel al Justiţiei, nu suportă politicieni fără o anumită aplicaţie. (...) Domnul Ionhannis nu e economist, nu este finanţist, nu are ce să caute la Ministerul de Finanţe. Uşurinţa cu care domnul Ponta ar da Ministerul de Finanţe unui om fără experienţă în domeniul acela chiar mă surprinde. Spune că aşa e legal ca vicepremier să fie ministrul Finanţelor. Sigur, aşa e legal că aşa a fost formula cu care am mers în Parlament, nu e vreo lege care să statueze ca întotdeauna ministrul Finanţelor să fie vicepremier", a spus preşedintele PNL, la B1 Tv.

Crin Antonescu a propus modificarea legii, astfel încât ministrul de Interne să poată ocupa şi funcţia de vicepremier şi a susţinut că disputa nu se va încheia dacă Iohannis nu va ocupa ambele funcţii.

"Eu cred că domnul Ponta ştie foarte bine că nu ne jucăm cu propunerile, ştie că am făcut o propunere serioasă, ştie că nu putem accepta şi nu acceptăm ca Iohannis să se ducă la Finanţe. Ne tot oferă acest lucru, blocând, de fapt, demersul normal care se putea face şi azi, s-ar putea face şi mâine, într-o oră, să venim în Parlament cu această modificare prin care ministrul de Interne să fie şi vicepremier. Nu se poate încheia disputa dacă Iohannis nu va fi şi vicepremier şi ministru de Interne", a punctat el. 

×