x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Guvernul va fi format de către USL, eventual şi câţiva tehnocraţi

Ponta: Guvernul va fi format de către USL, eventual şi câţiva tehnocraţi

de Mediafax    |    29 Apr 2012   •   09:21
Ponta: Guvernul va fi format de către USL, eventual şi câţiva tehnocraţi

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat ca probabil incepand de marti va discuta cu grupurile parlamentare pe teme sustinerii noului Guvern.

Intrebat daca UNPR si grupul minoritatilor vor primi portofolii in Cabinetul sau, Ponta a spus ca Guvernul va fi format de catre USL, conform mandatului constitutional, iar in Guvern eventual vor fi tehnocrati sustinuti si asumati de catre USL.

Intrebat in legatura cu impartirea portofoliilor intre partidele din USL, Ponta a precizat ca dreptul de a face nominalizari ii apartine in totalitate, dar ca exista principii prinvind partitatea impartirii posturilor intre ACD si PSD. El a adaugat ca, din acest punct de vedere, liderul PNL Crin Antonescu este un partener loial si un sprijin pentru el.

"Am stabilit cu domnul Antonescu chiar de ieri principiile care stau la baza acestor propuneri de Guvern, evident ca se va pastra, conform acordului USL, ideea de paritate - jumatate, jumatate intre ACD si USL - dar primul criteriu este acela al propunerii facute de mine, pentru ca raspunderea in principal de nominalizare imi revine mie", a precizat Ponta.

El a spus ca propunerile pentru portofoliile ocupate de PSD, PNL si PC urmeaza sa fie aprobate in forurile de partid, respectiv in Comitetul Executiv al PSD si in structurile statutare ale PNL si PC.

"Dar dreptul de a face nominalizari si aceste propuneri imi apartine in totalitate mie si, din acest punct de vedere, domnul Antonescu a fost un partener loial si un sprijin pentru mine", a subliniat Victor Ponta.

Lista noului Guvern va fi facuta publica in 1 mai, a anuntat, sambata, la Brasov, premierul desemnat Victor Ponta, precizand ca la Agricultura il va sustine pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a mai declarat, sambata, la Bistrita, ca nu va schimba structura guvernamentala, urmand sa fie 16 ministere si 20 de membri ai Guvernului.

De asemenea, el a spus ca ministrii vor fi din USL: "Eventual vor fi si tehnocrati, sustinuti de cate un partid din cadrul USL".

Intrebat daca il va mentine pe Leonard Orban in functia de ministru, asa cum a declarat cu alte ocazii, Ponta a spus: "Da, dar nu am apucat sa vorbesc cu domnia sa astazi (sambata - n.r.), dar toate intentiile bune vreau sa le mentin. Mi-ati adresat intrebarea inainte sa discut cu domnia sa daca doreste sa isi continue activitatea".

×
Subiecte în articol: guvern usl guvernul ponta