x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, la Bruxelles: "Opinia mea este că referendumul ar trebui să se desfăşoare în conformitate cu decizia Curţii Constituţionale"

Ponta, la Bruxelles: "Opinia mea este că referendumul ar trebui să se desfăşoare în conformitate cu decizia Curţii Constituţionale"

11 Iul 2012   •   16:55
Ponta, la Bruxelles: "Opinia mea este că referendumul ar trebui să se desfăşoare în conformitate cu decizia Curţii Constituţionale"

Premierul Victor Ponta a declarat ca referendumul trebuie sa se desfasoare in conformitate cu decizia Curtii Constitutionale, anume, cu prezenta la urne a 50% plus unu dintre toti cetatenii cu drept de vot.

"Guvernul va organiza referendumul potrivit legii si a deciziei Curtii Constitutionale. Am solicitat o sesiune extraordinara in Parlament pentru a armoniza legea cu decizia Curtii. Opinia mea este ca referendumul ar trebui sa se desfasoare in conformitate cu decizia Curtii Constitutionale. Orice referendum in Romania trebuie confirmat de Curtea Constitutionala. Pe 30 vom confirma daca peste 50% din populatie s-a prezentat la vot. Sunt optimist ca lumea va veni la vot si ca va rezolva conflictul politic odata pentru totdeauna", a spus premierul.

Ponta a facut aceasta declaratie dupa intalnirea cu presedintele Parlamentului European, Martin Schultz, cu care a discutat despre criza politica din Romania.

"Premierul Victor Ponta si cu mine am avut o discutie deschisa legata de teama mea cum ca atmosfera in Romania este privita altfel decat trebuie privita. Trebuie sa insist ca toate standardele europene sa fie respectate si i-am spus lui Victor ca acest aspect priveste toate tarile si toti pemierii, fie ca ii cheama Victor Ponta sau Angela Merkel", a declarat la randul sau Martin Schultz.

Acesta a criticat, insa, Comisia Europeana de standarde duble in ceea ce priveste Romania.

"Parlamentul European urmareste evaluarea Comisiei Europene. Dupa intalnirea cu premierul sunt optimist si nu cred ca exista lucruri pe care Comisia sa le considere o violare a standardelor europene. Am fost uimit ca criticile la adresa Romaniei au fost atat de puternice. Am fost uimit ca CE a fost tacuta cand presedintele Traian Basescu, in 2009, in ciuda rezultatului alegerilor parlamentare, a refuzat sa numeasca un prim-ministru al majoritatii parlamentare, de exemplu. Standardele duble sunt inadmisibile din punctul meu de vedere", a spus Schultz.

×
Subiecte în articol: ponta bruxelles