x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Majorarea salariilor şi pensiilor are acelaşi efect cu suta de lei a lui Ceauşescu

Ponta: Majorarea salariilor şi pensiilor are acelaşi efect cu suta de lei a lui Ceauşescu

30 Ian 2012   •   10:34
Ponta: Majorarea salariilor şi pensiilor are acelaşi efect cu suta de lei a lui Ceauşescu

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca opozitia nu se opune majorarii salariilor bugetarilor si pensiilor, insa efectul unei asemenea masuri ar fi "acelasi cu suta de lei pe care o dadea tovarasul Ceausescu".

Intrebat ce opinie are despre posibila majorare a salariilor din sectorul bugetar si a pensiilor, Ponta a raspuns: "Nu o sa ii impiedicam noi, dar va avea acelasi efect ca suta lui de lei pe care o dadea tovarasul Ceausescu:.

Presedintele PSD a afirmat ca, in timp ce opozitia solicita, inclusiv prin amendamente la legea bugetului de stat pe 2012, revenirea salariilor si pensiilor la nivelul anterior reducerii cu 25%, era acuzata de populism.

Ponta a spus ca este necesar un dialog putere-opozitie privind nivelul salariilor si pensiilor, el afirmand ca exista solutii de realocare a unor fonduri pentru majorarea salariilor, noteaza Mediafax.

Totodata, liderul PSD a acuzat de demagogie reprezentantii puterii care afirma ca masurile de austeritate luate de guvernul Boc sunt necesare pentru ca astfel de decizii ar fi fost luate de toate statele UE.

El a invocat anuntul presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy, care pe langa cresterea TVA pentru finantarea unor cheltuieli sociale, a decis si reducerea contributiilor sociale, masura similara cu cea propusa de USL la proiectul bugetului de stat pentru 2012.


×