x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Dacă Mona Pivniceru pleacă la Curtea Constituţională, câştigăm un judecător, câştigă România

Ponta: Dacă Mona Pivniceru pleacă la Curtea Constituţională, câştigăm un judecător, câştigă România

12 Mar 2013   •   17:15
Ponta: Dacă Mona Pivniceru pleacă la Curtea Constituţională, câştigăm un judecător, câştigă România
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Mona Pivniceru va trebui să părăsească fotoliul de ministru al Justiţiei, în cazul în care va fi votată judecător la Curtea constituţională (CCR) - a declarat marţi Victor Ponta, citat de Agerpres.

Premierul a răspun astfel întrebării ziariştilor, după ce, luni, surse din USL au declarat pentru Hotnews că liberalii ar susţine-o pe Mona Pivniceru iar social-democraţii pe Valer Dorneanu pentru ocuparea a două posturi de judecător constituţional.

Mandatele a trei judecători de la Curtea Constituţională expiră în iunie: al lui Axinte Gaşpar (numit de Preşedinţie), Aspazia Cozocaru (numită de Camera Deputaţilor) şi Ion Predescu (numit de Senat).

Întrebat cum vede eventuala pierdere a unui ministru, Victor Ponta a spus: "Dar câştigăm un judecător la Curtea Constituţională. Cred că nu câştigăm noi, câştigă România. Câştigăm un judecător de carieră şi un judecător experimentat şi cred că doamna ministru în următorii nouă ani, cu alte guverne, că nu o să stea Guvernul meu până atunci, va aplica corect litera şi spiritul Constituţiei. În mod concret, dacă doamna Pivniceru este votată de către Senat pentru funcţia de judecător la CCR evident că nu poate să rămână şi în Guvern".

×
Subiecte în articol: Mona Pivniceru Curtea Constitutionala