x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Nu cred că merită să ții de o funcție călcând peste cadavre

Ponta: Nu cred că merită să ții de o funcție călcând peste cadavre

22 Dec 2015   •   23:53
Ponta: Nu cred că merită să ții de o funcție călcând peste cadavre
Sursa foto: MECHNO SIMION

Fostul premier Victor Ponta declară, în primul interviu de la demisia din funcție, că va regreta faptul că nu a terminat unele proiecte și că nu crede că merită "să ții de o funcție călcând peste cadavre", referindu-se declarațiile făcute după incendiul din clubul Colectiv.

"O să regret tot timpul faptul că anumite proiecte nu le-am terminat, că altele nu le-am făcut mai bine. Dar nu, atunci era momentul în care trebuia să demisionez, din multe motive, dar unul singur, pe care îl pot rezuma într-o frază, care nu a fost rostită de mine, ci de altcineva, a spus așa: 'Au trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta'. Or, eu, atunci, știam că cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispuși și la figurat, și la propriu să calce pe cadavre. Or, eu sunt un om care am fost construit altfel și nu cred că merită să ții de o funcție călcând peste cadavre. Alții au considerat că merită lucrul ăsta, eu nu. Și, repet, gândindu-mă și la cei care au avut încredere, care m-au sprijint, era momentul potrivit", a precizat Ponta într-o emisiune la postul de televiziune TV SUD.

Ponta a fost întrebat despre așteptările sale de la anul 2106, ținând cont că este un an electoral, și a afirmat că vrea să trăiască într-o țară în care să nu mai audă niciodată faptul că "a fost nevoie să moară oameni ca să schimbăm un guvern".

"Nu vreau să mă refer la anul electoral foarte mult, că nu e neapărat o miză personală, așteptările mele sunt de a încerca să fim mai puțin dezbinați și să ne lăsăm mai greu păcăliți de diverse scheme și strategii de păcălit oamenii. (...) Nu vreau să fie considerat un atac la adresa cuiva, dar aș vrea să trăiesc într-o țară în care să nu mai aud niciodată o enormitate de genul 'a fost nevoie să moară oameni ca să schimbăm un guvern'. Nu am auzit niciodată în politică ceva mai urât de atât și nu aș vrea să mai trăiesc într-o țară în care așa ceva se consideră normal. Vreau să înțeleagă totuși oamenii cum am ajuns să renunț la o funcție importantă, care ți-a fost dată prin votul oamenilor: nu e o decizie ușoară, dar, repet, spre deosebire de alții, nu sunt dispus să calc pe cadavre ca să obțin o funcție sau ca să obțin puterea. Nu am fost niciodată și nici nu voi fi vreodată, poate că e un punct slab al meu ca politician, dar cred că e un punct tare ca om", a mai spus Ponta.

Întrebat ce părere are despre faptul că sunt voci care afirmă că și-a asumat ceva cu care nu avea nicio legătură, Ponta a răspuns: "Sunt momente în care trebuie să-ți asumi ceva ce n-ai făcut, bineînțeles".

Totodată, el a fost întrebat dacă i se pare corect că oamenii care trebuiau să-și asume o vină nu au făcut-o.

"Nu, este extrem de incorect să folosești moartea unor oameni pentru interese politice și de putere, mi se pare extrem de incorect", a arătat el.

Fostul premier a adăugat că, dacă se vor mai întâmpla astfel de tragedii, ar trebui să nu fie folosite, "cinic", în scop politic.

Premierul Victor Ponta a anunțat în data de 4 noiembrie, la Palatul Victoria, că își depune mandatul de la conducerea Guvernului.

"Sper ca depunerea mandatului meu și al Guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat și să revenim cât mai rapid la rațiune și la soluții raționale pentru ceea ce e de făcut în România. Am obținut, cu greu, în ultimii ani rezultate economice, sociale remarcabile și, dacă avem o perioadă lungă de instabilitate, de tulburări sociale și politice, putem să pierdem tot și să ne întoarcem la momentul 2012", afirma premierul, la acea dată.  

×