x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Nu ştiu cum îi cheamă pe cei doi viceprim-miniştri ai domnului Cioloş

Ponta: Nu ştiu cum îi cheamă pe cei doi viceprim-miniştri ai domnului Cioloş

27 Mai 2016   •   13:54
Ponta: Nu ştiu cum îi cheamă pe cei doi viceprim-miniştri ai domnului Cioloş
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat vineri, la Bistriţa, că nu cunoaşte numele celor doi viceprim-miniştri ai premierului Dacian Cioloş, dar a ţinut să îl critice pe Costin Borc pentru afirmaţiile legate de investiţiile companiei Mercedes în România.

"Ştiu că domnul Cioloş are doi viceprim-miniştri, nu ştiu cum îi cheamă pe niciunul dintre ei, dar unul dintre ei (Costin Borc - n.r.) se ocupă cu economia şi a zis că 'Ce Mercedes, domnule, nu a făcut Mercedes niciodată nicio investiţie în România, ce să caute Mercedes în România, că nu avem şosele, nu ştiu, prostiile alea'. Şi m-am căutat în telefon să-mi găsesc pozele de la momentul semnării contractului cu Daimler de la Sebeş, în timpul mandatului meu, şi de la momentul inaugurării fabricii de la Sebeş. Aş fi vrut să îi trimit domnului respectiv pozele, dar nu ştiu cum îl cheamă şi nu ştiu dacă stă la Guvern", a spus Ponta.

Întrebat de către jurnalişti dacă nu îl cunoaşte, totuşi, pe vicepremierul Vasile Dîncu, fostul lider al PSD a spus că nu îl ştie pe "domnul Dîncu actual". "Pe domnul Dîncu actual nu îl ştiu. Pe cel pe care îl ştiu eu, da, îl ştiu, ne mai ştim, dar vorbim de persoane diferite", a răspuns Ponta.

Fostul premier a ţinut să tragă un semnal de alarmă în privinţa resurselor financiare ale Guvernului, având în vedere că excedentul bugetar din primele patru luni este de 130 milioane lei, în condiţiile în care anul trecut, în aceeaşi perioadă, era de aproximativ şase miliarde lei, el spunând că o posibilă cauză ar fi aceea că ANAF nu se mai ocupă de marea evaziune fiscală, ci doar de firmele mici.

"Nu se poate să meargă ţara doar nefăcând nimic. Lucrurile se văd în încasări bugetare, în lipsa de investiţii. De asta spun că o să se sară cu deficitul de 3%, Comisia Europeană o să intervină, că noi nu suntem Italia sau Franţa să batem cu pumnul în masă, noi suntem mai la coada Europei. O să fim primii daţi de exemplu cu procedură de deficit excesiv şi îi chemăm pe Boc şi pe Băsescu înapoi, să facă ce au făcut în 2010", a afirmat deputatul PSD.

Victor Ponta efectuează, vineri, o vizită în judeţul Bistriţa-Năsăud, ocazie cu care participă la inaugurarea sediului primăriei comunei Şieu Odorhei şi la un miting electoral în oraşul Beclean.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Victor Ponta dacian ciolos