x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: O ţintă realistă pentru intrarea României în zona euro este 2018 - 2020

Ponta: O ţintă realistă pentru intrarea României în zona euro este 2018 - 2020

19 Noi 2013   •   11:52
Ponta: O ţintă realistă pentru intrarea României în zona euro este 2018 - 2020
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat că perioada 2018-2020 este o ţintă realistă pentru intrarea în zona euro, iar România urmăreşte cu prudenţă Polonia, ţară mult mai avansată în ceea ce priveşte reformele structurale.

"Vrem să fim pregătiţi şi competitivi atunci când ne alăturăm zonei euro. Cred că 2018-2020 este o ţintă realistă. Urmărim, în mod prudent, Polonia, care este mult mai avansată decât România în ceea ce priveşte reformele structurale", a afirmat Ponta într-un interviu acordat CNBC, întrebat dacă va mai aştepta pentru a vedea "cum va arăta zona euro în câţiva ani", înainte de a adopta moneda unică europeană.

Şeful Guvernului a adăugat că aşteaptă ca planul anticriză adoptat de liderii din zona euro să îşi facă efectul până la sfârşitul acestui deceniu. Ponta a subliniat că România trebuie să fie pregătită pentru intrarea în zona euro în ceea ce priveşte indicatorii economici, inflaţia şi forţa de muncă, potrivit CNBC, citat de Mediafax.

"Cred că zona euro nu are nevoie de încă un jucător slab, de aceea trebuie, mai întâi, să ne pregătim. Dar angajamentul politic este să ne alăturăm zonei euro şi cred că aceasta ar fi în beneficiul României, dar şi al tuturor celorlalte ţări din UE", a mai spus premierul.


×