x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta propune ca România să ceară o poliţie europeană la frontieră

Ponta propune ca România să ceară o poliţie europeană la frontieră

26 Sep 2011   •   08:18

Presedintele social-democratilor, Victor Ponta, sustine ca ar fi benefic in demersul Romaniei de aderare la spatiul Schengen ca autoritatile de la Bucuresti sa ceara o politie europeana la frontiera.

"Ar trebui sa avem curaj si ar trebui sa nu ne mai tinem atat de mult de principii oarecum depasite si sa cerem la granita Romaniei si evident a Bulgariei, a Poloniei, o politie europeana. Deci nu ar fi niciun fel de problema pentru suveranitatea Romaniei daca la granita Romaniei cu Moldova sau cu Ucraina ar fi si functionari olandezi, sau danezi, sau francezi, sau englezi, in orice alt fel. In acest fel, in mod sigur partenerii nostri europeni ar avea incredere", a afirmat Ponta la RFI.

Liderul PSD a adaugat ca aceasta propunere a mai fost facuta in trecut, inainte de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, de fostul ministru de interne social-democrat Ioan Rus.

Potrivit lui Victor Ponta, in afara de Olanda si Finlanda care si-au exprimat public opozitia fata de aderarea Romaniei la Schengen, mai sunt si alte tari care au aceleasi probleme pe aceasta tema.

×