x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: PSD nu iniţiază suspendarea lui Băsescu. Curtea a spus că dânsul poate să spună orice, oricând

Ponta: PSD nu iniţiază suspendarea lui Băsescu. Curtea a spus că dânsul poate să spună orice, oricând

25 Mar 2013   •   12:32
Ponta: PSD nu iniţiază suspendarea lui Băsescu. Curtea a spus că dânsul poate să spună orice, oricând

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că PSD nu va iniţia acţiunea de suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu, arătând că acesta a încălcat Constituţia de foarte multe ori, dar că, potrivit deciziei Curţii Constituţionale, preşedintele poate spune orice, oricând. Întrebat dacă PSD va iniţia acţiunea de suspendare, Ponta a răspuns: "Nu". La insistenşele jurnaliştilor, Ponta a adăugat: "A fost oare clar răspunsul meu?".

El a arătat că, potrivit unei decizii a CC, preşedintele poate spune orice, oricând. Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia prin prezenţa şi discursul său la Convenţia PDL, Ponta a precizat: "A zis Curtea că dânsul poate să spună orice, oricând". "Eu ceea ce ştiu e că în Constituţie şi pentru următorii preşedinţi, pentru domnul Antonescu, pentru ceilalţi care vor fi preşedinţi, trebuie să găsim o soluţie ca lucrurile să fie foarte clare şi preşedintele ţării să rămână preşedintele României, al tuturor românilor, să nu mai fie şef de partid", a spus Ponta.

×
Subiecte în articol: victor ponta suspendare basescu