x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Nu sunt de acord cu toate condiţiile impuse de Traian Băsescu în scrisoare

Ponta: Nu sunt de acord cu toate condiţiile impuse de Traian Băsescu în scrisoare

25 Feb 2013   •   19:06
Ponta: Nu sunt de acord cu toate condiţiile impuse de Traian Băsescu în scrisoare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat că nu este de acord cu toate condiţiile pe care i le solicită preşedintele Traian Băsescu într-o scrisoare, referindu-se la revocarea miniştrilor care au dosare penale şi la corelarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu acceptarea României în Spaţiul Schengen, informează agerpres.ro.

"Nu sunt de acord cu toate condiţiile impuse de Traian Băsescu în scrisoare: miniştrii care au început un proces în instanţă să fie revocaţi imediat din guvern, parlamentarii găsiţi incompatibili de ANI. (...) În primul rând, dacă ne referim la Schengen, nu sunt de acord să fie asociat cu MCV, i-am spus asta preşedintelui. Preşedintele odată zice că să-l asociem odată - nu", a afirmat Victor Ponta, exprimându-şi speranţa ca la Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, care va avea loc în martie la Bruxelles, să se ia o decizie privind aderarea în etape.

Referindu-se la ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, premierul a reiterat că dacă acesta va fi condamnat în primă instanţă, îl va demite imediat.

"Dacă vă referiţi doar la cazul ministrului trimis în judecată - că e un singur caz, domnul Fenechiu -, am mai explicat şi am discutat cu preşedintele chiar înainte să-l numesc. Şi reamintesc că preşedintele e cel care i-a semnat decretul, fiind vorba de o faptă care nu are legătură cu activitatea de ministru. Este mult anterioară. În secunda în care în primă instanţă va exista un act de condamnare, de orice formă, în aceeaşi zi domnul Fenechiu pleacă din Guvern. Dacă primeşte o sentinţă de achitare, cu atât mai mult înseamnă că trebuie să stea în Guvern", a spus Ponta.

El a menţionat că Fenechiu are două sarcini clare: privatizarea CFR marfă şi deblocarea Programului Operaţional Sectorial de Transport. 

×