x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta şi-a semnat autodenunţul în care spune că a îndemnat oamenii să meargă la vot şi îl trimite azi la DNA

Ponta şi-a semnat autodenunţul în care spune că a îndemnat oamenii să meargă la vot şi îl trimite azi la DNA

10 Sep 2012   •   10:18
Ponta şi-a semnat autodenunţul în care spune că a îndemnat oamenii să meargă la vot şi îl trimite azi la DNA

Premierul Victor Ponta a declarat ca a semnat deja o scrisoare de autodenunt, pe care o va trimite la DNA, alaturi de cele ale colegilor sai din Biroul National Permanent (BPN) al PSD, prin care marturiseste ca a indemnat oamenii sa mearga sa voteze la referendum. Scrisorile vor fi trimise la Directia Nationala Anticoruptie in cursul zilei de azi, a mai spus Ponta.

'Le-am semnat, le transmitem pe toate. Ii indemnam si pe altii sa o faca, altfel, oricum, domnul Morar ii va pune sub acuzare', a declarat Ponta la iesirea din sedinta BPN.

"Cred ca e corect sa fim cu totii cercetati pentru aceste fapte cumplite care in mod normal - sigur, intr-o tara democratica - ar fi numite actiune de campanie electorala. La noi, nerespectand acest drept constitutional de a face campanie, se considera foloase necuvenite nepatrimoniale. Ideea de a obtine foloase necuvenite nepatrimoniale constand in voturi banuiesc ca este o infractiune comisa de toti politicienii din lume", a spus Ponta, in timpul sedintei, citat de Mediafax.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, insa, ca nu va mai continua procedura autodenuntului, pe care o anuntase de joi.

"Ne-a descurajat doamna procuror general (Codruta Kovesi - n.r.), care ne-a spus ca nu se pune cu autodenunt. Avem solutia sa il rugam pe domnul Blaga sa ne mai faca o plangere penala. Alea sunt luate in considerare la Parchet", a spus Antonescu.
Crin Antonescu a comentat si declaratia procurorul general al DNA, Daniel Morar, care ar fi spus ca vor aparea "nume grele" in dosarul referendumului:

"Mai grele decat Liviu Dragnea, ce sa iasa? Probabil teoria pe care deja propaganda lui Basescu a acreditat-o, si anume ca toti liderii politici ai USL sunt vinovati de lovitura de stat, de uriasa fraudare a votului. Intrebati-l pe domnul Morar", a mai spus Antonescu, citat de Mediafax.

×